AcasăNewsRevolta impotriva split TVA

Revolta impotriva split TVA

Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.9/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr.61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, precum şi pentru modificarea art.58 alin.(1) din Legea nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap trecuse deja de Senat. 

Parlamentarii sunt indemnati sa lupte impotriva legiferarii platii defalcate a TVA.

Cel care ii invata pe parlamentari sa se rascoale impotriva acestei masuri este deputatul Victor Ponta. Care spune ca initativa este total gresita si ca ea se va solda cu ”efecte negative semnificative asupra tuturor firmelor”. ”Aceasta prevedere va aduce mari prejudicii tuturor operatorilor economici platitori de TVA care isi desfasoara activitatea in Romania. Nu va creste incasarile la Bugetul de Stat. Va creste birocratia si posibilitatea producerii unor abuzuri. Nu exista nicio alta tara europeana care sa aplice in acest moment un asemenea sistem. Nu s-a facut un studiu de impact si nici nu avem un proiect pilot care sa ne permita sa analizam efectele concrete”, pledeaza Ponta in scrisoarea deschisa transmisa intregului Parlament. Dupa ce a mentionat si opiniile negative exprimate de reprezentantii intreprinderilor mici, mijlocii si mari, cu capital roman si strain, la adresa introducerii platii defalcate a TVA, Ponta le-a solicitat deputatilor si senatorilor de toate culorile politice sa adopte un amendament care sa elimine obligativitatea aplicarii acestei masuri: ”Rog toti parlamentarii sa sustina acest demers transpartinic care are ca beneficiar direct toate firmele din Romania iar indirect angajatii acestora si Bugetul de Stat”.

author avatar
Simona Badulescu
266 afisari

1 COMENTARIU

  1. Din textul articolului ar reieși că numai Ponta nu ar fi de acord, dintre parlamentari, cu noua formă de plată a TVA ? Considerați și că o astfel de formă de plată a TVA ar determina firmele la păstrarea unei „lichidități” ceva mai mare la dispoziția firmelor pentru plățile curente, acționând oarecum și ca o „infuzie de capital” ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger