AcasăNewsRevoltă după evacuarea cu scandal de la „Foișor”. Medicii, memoriu pentru ministrul...

Revoltă după evacuarea cu scandal de la „Foișor”. Medicii, memoriu pentru ministrul Sănătății!

Spitalul FoisorRevoltă după evacuarea cu scandal de la „Foișor”. Medicii, memoriu pentru ministrul Sănătății!

S-a declanșat o adevărată harababură la Spitalul Foișor, după ce zeci de pacienți au fost luați pe sus și trimiși acasă pentru că s-a decis ca unitatea spitalicească să devină suport Covid. Toată lumea este revoltată de modul în care a decurs externarea, mai ales că unii dintre pacienți abia fuseseră operați.

Medicii de la „Foișor” cred că spitalul lor nu trebuie să ajungă unul COVID și au și o listă întreagă de motive pentru care cer acest lucru. Ei au transmis un memoriu la Ministerul Sănătății prin care solicită să fie revocat ordinul.

„Revenim pe această cale, spre corecta informare și argumentare mai amanunțită, pentru a clarifica situația în care se află în prezent Spitalul Clinic de Ortopedie – Traumatologie și TBC Osteoarticular „Foișor”, prin apariția în Monitorul Oficial 311 din 26 martie 2021 a măsurilor pentru organizarea spitalelor în contextul pandemiei de COVID-19 și a listei spitalelor care asigură asistență medicală pentru pacienți, conform clasificării spitalelor în 3 niveluri de competență”, transmite personalul medical de la „Foișor”.

Celor de la Ministerul Sănătății li se arată, de exemplu, că Spitalul Foișor nu are ventilație necesară și poate deveni focar de COVID. În plus, nu pot fi realizate circuite separate, deoarece nu le permite spațiul.

Criteriile nu sunt îndeplinite de Spitalul Foișor

„În precedenta intervenție, înregistrată la noi 3173/02.04.2021, depusă la Ministerul Sănătății Reg2/7335/02.04.2021, Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București 14100/02.04.2021, Consiliul General al Municipiului București Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București 8213/02.04.2021, avertizăm asupra faptului că în respect cu cele menționate în Ordin Nr.434/2021 din 26 martie 2021, criteriile menționate în Ordin, NU sunt îndeplinite de Spitalul Clinic de Ortopedie – Traumatologie si TBC Osteoarticular “Foișor”, fiind obligați să vă atenționăm de acest context de neconformitate, pentru a evita confuzii provocatoare de malpraxis sau de perturbare a întregii activități a spitalului, care este eminamente ortopedică, prin monoprofil”, mai spun reprezentanții Spitalului „Foișor”.

Se află într-un proces amplu de reconstrucție

Cei de la „Foișor” mai spun că spitalul nu este unul de urgență, nu are decât tură de dimineață la laboratorul de analize medicale, nu are funcționare radiologie și CT-scan decât în prima parte a zilei, principala problemă fiind constituită de acoperirea costurilor financiare (salarizări) pentru funcționare 24/7, „singura sursă de venit fiind din DRG, care este cu greu acoperitoare prin consumurile mărite datorate perioadei pandemice și complexității cazurilor rezolvate”.

De asemenea, Spitalul Clinic de Ortopedie – Traumatologie și TBC Osteoarticular “Foișor” se află într-un proces amplu de reconstrucție, din acest motiv structura spitalului, cu toate circuitele acestuia, a suferit modificări permanente în funcție de zona care urma să fie reconstruită, în prezent având o singură ieșire/intrare, prin strada lancu Capitanu nr.l, în “spatele” spitalului.

Citește AICI întregul memoriu adresat Ministrului Sănătății Vlad Voiculescu.

author avatar
Andreea Vlad
876 afisari

7 COMENTARII

  1. Daca se duc pacienții cu covid la Foișor unde nu sunt îndeplinite conditii pentru tratarea acestei infecții este clar că se urmărește distrugerea acestui spital și omorirea altor romani

  2. O incompetenta si o magarie pe fata, o fac noaptea ca hotii, si bineinteles Vladut vlastarul Securitatii nu-si da demisia

  3. Cum sa fie in reconstuctie? Acum vreo cativa ani a fost marit, renovat si dat in functie!

  4. Aktual 24 , ieri , 10 aprilie 2021 , articol de Ovidiu Albu : ” MONSTRUOASA COALITIE PENTRU LICHIDAREA LUI VLAD VOICULESCU , CE SE AFLA IN SPATELE NOULUI SCANDAL DE LA SPITALUL ” FOISOR ” .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger