AcasăNewsRevine Tarul Rusiei!Vladimir Putin anunta oficial ca va candida la presedintie!

Revine Tarul Rusiei!Vladimir Putin anunta oficial ca va candida la presedintie!

Premierul rus, Vladimir Putin, a declarat duminica, in fata a 11.000 de delegati ai partidului sau, Rusia Unita, ca accepta propunerea lor de a fi candidat la prezidentialele din 4 martie, un scrutin pe care este aproape sigur ca il va castiga.

„Ii sunt recunoscator (presedintelui) Dmitri Anatolevici Medvedev, Congresului Rusiei Unite ca ma desemneaza si imi cere sa fiu candidat la postul de presedinte al Rusiei. Desigur, accept aceasta propunere cu recunostinta. Multumesc”, a declarat Putin. Congresul partidului Rusia Unita trebuie sa voteze oficial pentru a-l confirma pe Putin, in varsta de 59 de ani, in postura de candidat la prezidentiale, asa cum s-a anuntat la sfarsitul lui septembrie.

Actualul presedinte, Dmitri Medvedev, a declarat atunci ca ii va lasa locul sau premierului, dupa prezidentialele din martie 2012. Seful statului va prelua atunci conducerea unui nou Guvern rus. Vladimir Putin a parasit presedintia in 2008 si l-a desemnat pe Medvedev ca succesor al sau, pentru ca nu putea candida pentru un al trelea mandat consecutiv. Dar in calitate de sef al Guvernului, el ramane personalitatea centrala a regimului si liderul tarii.

Congresul Rusiei Unite, care a inceput la 9.00 GMT (11.00, ora Romaniei), intervine cu o saptamana inainte de alegerile legislative, care ar urma sa confirme suprematia formatiunii pe scena politica rusa.

Dmitri Medvedev, care a vorbit chiar inaintea mentorului sau, a cerut duminica tarii ca voteze pentru liderul „cel mai experimentat si mai popular” al tarii.

„Majoritatea absoluta a tarii noastre are incredere si isi pune sperantele de viitor (in Putin)”, a precizat el. „Votati pentru programul nostru, pentru viitorul nostru si votati pentru candidatul nostru la presedintie”, a adaugat el.

author avatar
Ciprian Purice
202 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger