AcasăNewsRevine invatamantul profesional din 2012!

Revine invatamantul profesional din 2012!

Invatamantul profesional va fi reintrodus din anul 2012, insa in scolile profesionale „partea de teorie va fi redusa, iar partea de dobandire a meseriei va fi simtitor dezvoltata”, a declarat, joi, la Alba Iulia, secretarul de stat in Ministerul Educatiei, Oana Badea.
Badea a spus ca schimbarea privind reintroducerea invatamantului profesional va fi facuta in 2012 deoarece trebuie sa existe o perioada in care sa fie pregatita legislatia secundara.

„Ii dam drumul intr-o normalitate, nu dintr-o data, nu venim cu tavalugul peste colegii nostri, ci in secvente digerabile de catre acestia si incepem concentrare maxima pe partea de reasezare curiculara, pentru ca invatamantul profesional este legat si de reasezarea curiculara”, a spus Badea.

Aceasta a adaugat ca un sondaj realizat recent privind invatamantul din Romania a reliefat faptul ca 95 la suta din cei care au raspuns considera ca „scoala profesionala traditionala era mai buna decat tot ce a fost pus in locul ei incepand cu 2003″.

„Mi se pare relevant acest lucru. Mi se pare relevant strigatul oamenilor de afaceri care angajeaza rezultatul invatamantului preuniversitar si nu sunt foarte incantati de acest produs (…). Ce este clar ca se va intampla – partea de teorie va fi redusa si partea de dobandire a meseriei va fi simtitor dezvoltata in scolile profesionale gandite de noi”, a mai spus Oana Badea.

234 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger