AcasăNews"Revigorare economică". Iohannis, concluzii după discuțiile cu Isărescu

„Revigorare economică”. Iohannis, concluzii după discuțiile cu Isărescu

După ce a discutat cu premierul, ministrul Finanțelor, dar și cu guvernatorul Isărescu, președintele Iohannis a ieșit în fața presei anunțând că a fost „o întâlnire foarte bună”.

„Am avut o discuție destul de lungă și am reușit nu doar să atingem temele importante, ci chiar să venim cu soluții foarte bune. Am discutat, evident, situația economică, situația bugetului, situația generală”, a menționat Klaus Iohannis.

Una dintre temele de analiză a constituit-o deficitul bugetar. „Este clar că vom avea un deficit mai mare decât a fost inițial – vorbesc inițial la începutul anului, planificat – iar acest deficit trebuie finanțat și am avut o discuție foarte bună pentru a vedea ce măsuri sunt fezabile, ce măsuri se impun pentru revigorarea economică. Spun intenționat revigorare economică, fiindcă în România nu putem să vorbim de o repornire a economiei. Noi nu am oprit-o niciodată. Economia României nu a fost oprită. Au fost anumite sectoare care au fost oprite, însă, în ansamblu, nu am avut o astfel de măsură. Ceea ce ne dorim cu toții este să avem o finanțare bună pentru deficit, ca să nu fie nevoie de măsuri suplimentare de austeritate. Este nevoie de măsuri foarte coerente, care ne permit să încurajăm această economie, care este, în momentul de față, într-o situație specială, într-o situație de criză”, a susținut Iohannis.

Totodată, președintele a anunțat că s-au identificat soluții pentru revigorarea economică, fără, însă, să menționeze concret vreuna. „Am găsit soluții pentru toate și este evident că aceste soluții pot fi puse în practică cel mai bine dacă toate entitățile care au fost astăzi la masă lucrează împreună. Au lucrat și până acum, vom intensifica lucrarea. Avem programe, avem soluții pentru finanțarea deficitului, pentru revigorarea economică și credem că dacă facem lucrurile așa cum trebuie – și așa ne-am propus să le facem – atunci avem șanse bune să își revină economia românească și să ieșim destul de repede din situația total neplăcută, din situația de criză în care ne găsim acum”, a încheiat Klaus Iohannis declarația susținută de la Cotroceni, după ședința avută la prânz cu premierul, ministrul Finanțelor și guvernatorul BNR.

sursa foto: presidency.ro