AcasăNews"Revigorare economică". Iohannis, concluzii după discuțiile cu Isărescu

„Revigorare economică”. Iohannis, concluzii după discuțiile cu Isărescu

După ce a discutat cu premierul, ministrul Finanțelor, dar și cu guvernatorul Isărescu, președintele Iohannis a ieșit în fața presei anunțând că a fost „o întâlnire foarte bună”.

„Am avut o discuție destul de lungă și am reușit nu doar să atingem temele importante, ci chiar să venim cu soluții foarte bune. Am discutat, evident, situația economică, situația bugetului, situația generală”, a menționat Klaus Iohannis.

Una dintre temele de analiză a constituit-o deficitul bugetar. „Este clar că vom avea un deficit mai mare decât a fost inițial – vorbesc inițial la începutul anului, planificat – iar acest deficit trebuie finanțat și am avut o discuție foarte bună pentru a vedea ce măsuri sunt fezabile, ce măsuri se impun pentru revigorarea economică. Spun intenționat revigorare economică, fiindcă în România nu putem să vorbim de o repornire a economiei. Noi nu am oprit-o niciodată. Economia României nu a fost oprită. Au fost anumite sectoare care au fost oprite, însă, în ansamblu, nu am avut o astfel de măsură. Ceea ce ne dorim cu toții este să avem o finanțare bună pentru deficit, ca să nu fie nevoie de măsuri suplimentare de austeritate. Este nevoie de măsuri foarte coerente, care ne permit să încurajăm această economie, care este, în momentul de față, într-o situație specială, într-o situație de criză”, a susținut Iohannis.

Totodată, președintele a anunțat că s-au identificat soluții pentru revigorarea economică, fără, însă, să menționeze concret vreuna. „Am găsit soluții pentru toate și este evident că aceste soluții pot fi puse în practică cel mai bine dacă toate entitățile care au fost astăzi la masă lucrează împreună. Au lucrat și până acum, vom intensifica lucrarea. Avem programe, avem soluții pentru finanțarea deficitului, pentru revigorarea economică și credem că dacă facem lucrurile așa cum trebuie – și așa ne-am propus să le facem – atunci avem șanse bune să își revină economia românească și să ieșim destul de repede din situația total neplăcută, din situația de criză în care ne găsim acum”, a încheiat Klaus Iohannis declarația susținută de la Cotroceni, după ședința avută la prânz cu premierul, ministrul Finanțelor și guvernatorul BNR.

sursa foto: presidency.ro

682 afisari

25 COMENTARII

  1. @ Un deficit bugetar mai mare este evident că este necesar a fi imputat BNR, politicile BNR contribuind încă din 1990 la finanțarea funcționării economiei prin deficite bugetare, așa cum chiar guvernatorul și alți reprezentanți ai BNR ca, Dăianu, Vasilescu, Georgescu, Lazea, Croitoru, Voinea, Cinteză, Suciu, Rădulescu, etc., au afirmat public în dese ocazii, ?

  2. Pai ratatu ala de Isar jidomason, i-a spus lui plavanu sa nu mareasca pensia ca masa lu Isar acolo la vie sta ca mama cu 900 de lei. Cand a auzit plavanu i s-a sculat parul la cap ca atat mai are. Pensionarii… Si a zis pai e lege. Isar – pai legea e facuta sa se incalce.
    Eu nu incalc legea. Isar- eu nu va dau bani.
    Banii sunt ai neamului nu a Bnr sare catcolea plavanu.
    Isar- Dumneavoastră o sa plecati eu raman vesnic.
    Nu si daca pleaca Pnl de la guvernare.
    Isar-M-am luat in coarne cu tenismeni mari din lume.
    Nu si cu amatori ca mine domnule gubernator…
    Isar vadit jenat-Probabil nu stiti ce zi e azi.
    Plavanu calm-Probabil nu stiti cine e cancelar.
    Isar nervos da sa plece.
    La care plavanul replica.
    Ghinion.

  3. Am gasit solutia,revigorarea este! Este pilula albastră-viagra se numește,revigorează! O iau de cîte ori plec în weekend la Sibii..

  4. @ Deci, un articol care zice că întrebându-i pe vracii de economie de la BNR, lui Klaus Iohannis i s-a zis că se poate împrumuta la bancheri să își pătescă paznicii, ?

  5. @ Remarcați și faptul că vracii de la BNR au avut pentru toate guvernele „poțiunea magică”, împrumuturile la bancheri, care după cum comunică vracii de la BNR ar fi depășit deja 110 miliarde de euro, ?

  6. ” Spune ca s-au gasit solutii dar n-a anuntat nici una ”. CS-ule , pastreaza simtul masurii si nu te arunca cu capul inainte , de ce te grabesti ca fata mare la maritat ? Rabdare , vor fi anuntate solutiile , bine ca s-au gasit , doar nu vrei sa execute la moftul si bataia din palme a unui ziarist obscur de la o publicatie ce risca sa intre in faliment , nu esti buricul pamantului si comandant suprem .

  7. Solutia găsită, împrumuturi ale statului roman pentru a plăti acționarii străini ai băncilor, tăierea salariilor si a pensiilor, intre 30si 40 la suta din bugetari afara si gata, in mintea lor au rezolvat cu deficitul. Nu conteaza ca economia va fi pusă pe butuci, ca nu mai exista putere de cumpărare, romanii vor deveni si mai săraci, mai sclavi, iar guvernanți lui Johannis tot mai bogati. Țara de idioti, trădători si roboti fara creier ce isi vând viitorul copiilor, pe nimic

  8. @ Opinați că ar trebui prezentate și etniile celor decedați pentru a se putea stabili dacă sunt și anumite tipologii de boli, viruși, care acționează și în funcție de patrimoniul genetic al pesoanelor, ?

  9. @ Sunt anunțate totuși multe cazuri cu BPOC, HTA, DZ, obezitate, cazuri ce ar putea avea anumiți factori favorizanți la îmbolnăvire, ?

  10. O voce de la Cotroceni: „S-au luat masuri foarte bune, s-a hotarat ca trebuie sa fie bine, sa nu fie rau. Velaaaa, mareste ba amenzile alea si pune ba saua pe militieni ca s-au cam lasat pe tanjala! Deci, cum spuneam, o sa fie bine ca sa nu fie rau.”

  11. Noroc ca a dat din maini cand a citit de pe promter ca altfel chiar nu intelegeam niminc.Dar asa ne-am lamurit!Ramane cum am stabilit!Un incult si un mai mare laudaros nu a avut Romania de 500 de ani incoace!Du-te si lasa-ne frate !!!!!

  12. S -au luat masuri forte bune dar eu nu le pot tine minte sa vi le spun Atata stiu ca din cauza PSD ului care e toxic eu nu mai am liniste cu casele cu copii vanduti cu falsurile cu nazistii de la fdgr cu deposedarea de case a romanilor in plina iarna Sa ma lase PSD ul asta toxic in pace

  13. VAX ! Consfatuirea trebuia tinuta cu economisti practicieni din sectoarele vitale ale economiei NU cu doi ,,camatari” incompetenti in viata reala a economiei romanesti!

  14. Daca Pnl se incurca mai bine lasa pe Psd ca au lasat bine tara economic pe + decat sa se faca de cacao.

    • PSD a lasat bine tara economic pe plus , adica visteria goala si vile rasarite prin paduri . Basca au ciordit banii pentru alea 8 spitale regionale , dau consultatii la domiciliu …..hihihihihihi..

  15. 2019 Vin în continuare veşti bune din domeniul economic. Cifrele publicate recent de Institutul Naţional de Statistică şi de Eurostat arată că economia României înregistrează o evoluţie peste aşteptări. În primul trimestru al acestui an, ţara noastră a înregistrat o creştere a Produsului Intern Brut de 4,8%, seria ajustată sezonier, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Astfel, România a reuşit a doua cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană. „,a spus Vidancila

  16. România îşi va păstra primul loc în Uniunea Europeană şi în acest an la producţiile de porumb şi floarea soarelui, în condiţiile în care suprafeţele însămânţate au fost mai mari decât în 2018, susţine ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daia omul cu oaia ?

  17. Tot Daia a spus ca recolta e asemanatoare cu recolta de pe vremea lui Cescuța si ca recolta de grau e de 3x mai mare ca la intrarea un Uie…
    Nu sunt militant si nici nu fac propaganda de stanga. Doar arat.

    • Maceaso , Daia minte cum respira , la ce bun sa ai recolta daca iti indesi buzunarele si nu se vad incasarile la buget ? Totul este de la Dumnezeu , daca nu avem seceta , recolta este bogata , depinde pe mainile cui apuca , PSD-ul a furat de-a stins . Ramai de stanga si inghesui-te la punga cu ulei si scrumbii alterate , sa vedem cum supravietuiesti in urmatorii 4 ani cu burta goala , vad ca nu te-ai lecuit de ciuma rosie , esti masochist .

  18. Eu raman de dreapta forte ce nu o respiri tu. Doar am aratat o statistica care e oficiala INS +Euro

  19. Apoi daca faina mălaiul si uleiul e ieftin inseamna ca nici Daia nu e dus cu oaia. Restul cu furtul e treaba Dicot si Dna. Asta urasc cel mai mult sa iei vot si sa furi apoi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Lista celor 9 candidați care intră în cursa electorală pentru Primăria Capitalei

Nouă candidați intră în cursa electorală din 9 iunie, pentru fotoliul de primar general al Capitalei.Printre ei, social-democrata Gabriela Firea, fosta șefă de...

Șeful InfoCons atrage atenția, înainte de Sărbători: „Masa de Paşte poate să aibă 250 de aditivi, iar sare şi zahăr cât pentru două săptămâni”

Dat fiind faptul că Paștele se apropie tot mai mult, nu sunt deloc puțini cei care au început deja să facă pregătiri pentru masa...
proger