AcasăNewsRevenire la sanctiunea CNA: Ce posturi opresc emisia si care scapa cu...

Revenire la sanctiunea CNA: Ce posturi opresc emisia si care scapa cu amenda!

(foto: thetyee.ca)

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a supus dezbaterii, joi, hotararea de a suspenda emisia pentru 10 minute in prime-time (19:00-19:10) pentru Antena 1, Pro Tv, Kanal D si Acasa TV. In urma discutiilor, AcasaTv va plati doar o amenda de 100 000 de lei.

(foto: thetyee.ca)

Cele patru posturi de televiziune au primit aceasta sanctiune marti,  ca urmare a scandalurilor dintre Corneliu Vadim Tudor, Oana Zavoranu, Marioara Zavoranu si Mariana Moculescu, prezentate la „Acces Direct”, „Un show pacatos”, „Happy Hour”, „Cancan TV” si „WowBiz”.

 

Dupa ce membrii CNA au anuntat decizia, Pro Tv si Antena 1 au contestat hotararea luata si au cerut reanalizarea sanctiunilor. Oficialii Pro Tv au motivat ca aceasta decizie nu este corecta, pentru ca moderatorul Catalin Maruta a dispus oprirea microfonului si introducerea pauzei publicitare cand Vadim Tudor si Mariana Moculescu si-au adresat cuvinte vulgare. Antena 1 a cerut reanalizarea sanctiunii deoarece spun oficialii sai, aceasta nu se justifica pentru ca  “in toate cele trei editii ale emisiunii Acces Direct analizate de CNA, invitatilor nu li s-a permis sa utilizeze un limbaj injurios, moderatoarea intervenind e fiecare data intrerupand iesirile neadecvate ale invitatilor”.

In ceea ce priveste hotararea de a nu opri emisia si postul AcasaTV, membrii CNA motiveaza ca in acest caz „sanctiunea de intrerupere a emisiei este nu numai disproportionata in raport cu aspectele retinute, ci si lipsita de fundament legal, pentru ca postul nu a mai fost sanctionat anterior de cel putin doua ori cu amenda, potrivit Legii audiovizualului, iar PRO TV a primit in ultimul an o somatie si o amenda”.

author avatar
Alina Stancu
237 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger