AcasăNewsReuters: "Traian Basescu pariaza pe planul lui Vladimir Putin, desi asemanarile sunt...

Reuters: „Traian Basescu pariaza pe planul lui Vladimir Putin, desi asemanarile sunt limitate”

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, pariaza pe planul aplicat de Vladimir Putin, desemnandu-l ca probabil succesor pe un fost sef al unui serviciu de informatii, comenteaza agentia Reuters, notand totusi ca asemanarile dintre Romania si Rusia sunt limitate.

„Presedintele unui fost stat comunist afectat de criza economica il desemneaza succesor pe un fost sef al unui serviciu de informatii. Suna familiar?”, scrie Reuters, sub titlul „Presedintele Romaniei pariaza pe planul lui Putin”. „Presedintele Romaniei, Traian Basescu, l-a numit pe vechiul sau aliat Mihai Razvan Ungureanu in functia de prim-ministru, iar acesta va fi, cel mai probabil, candidatul partidului la presedintie cand mandatul lui Basescu va expira in 2014, conform unor surse din PDL, o manevra similara cu decizia lui Boris Eltin de a-l promova pe Vladimir Putin, in Rusia, in urma cu peste zece ani”, precizeaza Reuters.

„Ascensiunea unui fost sef al unui serviciu de informatii la conducerea unei tari care inca este traumatizata de Securitatea fostului regim comunist starneste nelinistea unora, dar asemanarile cu Vladimir Putin sunt limitate. In timp ce Putin a lucrat in KGB si a contribuit la initierea unui razboi impotriva separatistilor ceceni, Ungureanu este prea tanar pentru a fi lucrat pentru fosta Securitate si este improbabil ca el sa ia masuri impotriva minoritatilor; etnicii maghiari, cel mai mare grup minoritar, sunt parteneri ai coalitiei guvernamentale”, explica Reuters.

„Dat fiind ca a studiat la Oxford, Ungureanu are o perspectiva prooccidentala. In calitatea de ministru de Externe, a colaborat cu Statele Unite in cazul Irakului, iar in calitatea de director al SIE, a colaborat cu alte state membre NATO. Romania chiar a fost implicata intr-un scandal cu Rusia in 2010, intr-un caz de spionaj care a avut ca efect expulzarea reciproca a unor diplomati. Basescu, liderul PDL pana ce a demisionat la preluarea presedintiei in 2004, are mult mai putina putere decat Boris Eltin”, subliniaza Reuters.

author avatar
Ciprian Purice
232 afisari

1 COMENTARIU

  1. Sunt mari sanse ca Mihai Razvan Ungureanu sa fie surpriza placuta a presedintelui Basescu deoarece este un baiat inteligent si cu o mare putere de negociere .Dar modul cum MRU a inceput ,naste mari semne de intrebare deoarece nu dovedeste vointa de a se debarasa de persoanele incompetente plasate de fostii ministrii in posturi cheie si care saboteaza activitatea guvernului . O astfel de persoana care saboteaza prin incompetenta activitatea guvernului, este Sefa CNADNR – DRAGHIA DANIELA care a dovedit o crasa si impardonabila incompetenta in gestionarea unei situatii previzibile cum a fost deszapezirea .
    Ce dovezi ii mai trebuie dlui prim ministru sa o demita pe aceasta directoare din fruntea unuia din cele mai importante ministere cum este cel al transporturilor ?
    Stie oare MRU si dl Nazare ca Normativele de deszapezire erau aprobate de Cnadnr inca din 6 septembrie 2011 iar aceasta incompetenta din fruntea CNADNR le-a publicat tocmai pe 16 ianuarie 2012 ? Intrebati stimati jurnalisti pe dl Hagiu sa va spuna daca este adevarat sau nu ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger