AcasăNewsReușită fantastică pentru un elev constănțean! Admis la celebra Universitate Harvard

Reușită fantastică pentru un elev constănțean! Admis la celebra Universitate Harvard

Reușită fantastică pentru un elev constănțean! Admis la celebra Universitate Harvard (sursa foto: stiripesurse.ro)

Într-o perioadă în care s-a vorbit intens despre școala de pe durata pandemiei COVID, marcată de schimbări din mers, dar și despre neajunsurile cursurilor online, aflăm o veste remarcabilă despre un elev din Constanța, care are ocazia să învețe la prestigioasa Universitate americană Harvard.

Aplecarea sa către studiu și preocupările educaționale îi dau, așadar, șansa să studieze dincolo de Ocean, la una dintre cele mai cunoscute universități din lume.

Darius Gabriel Mardaru, elev al Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân”, a fost admis, cu bursă integrală, atât la Universitatea Columbia, cât și la Harvard, potrivit ct100.ro. Iar alegerea băiatului s-a îndreptat către Harvard, cea mai veche universitate din Statele Unite, fondată în 1636. E important de precizat, în tot acest context, faptul că numărul aspiranților a fost semnificativ – la Universitatea Columbia au fost nu mai puțin de 60.000 de aplicanți, în timp ce la Harvard 57.000, dintre aceștia din urmă fiind acceptați doar 1.900.

Planurile la nivel de specializări

Elevul constănțean și-ar fi conturat deja planurile cu privire la specializare. Iar sfera aleasă e una complexă. ”Pe viitor, Darius Gabriel Mardaru îşi doreşte să se specializeze în ştiinţele pământului şi ştiinţe planetare asociate cu chimie, dar şi neuroştiinţele, biochimia şi biologia moleculară îi surâd. Personalitate plurivalentă, nu exclude nici specializări interdisciplinare, cum ar fi geobiologia, geochimia sau paleobiologia”, din câte au precizat reprezentanții Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân”, citați de știripesurse.ro.

E de precizat și faptul că băiatul este olimpic național și internațional. Și că a câștigat, între altele, o medalie de aur la Olimpiada Naţională de Chimie în 2018, dar și una de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţele Pământului, în 2019, în Coreea de Sud.

271 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger