AcasăNewsReuniune de urgență! Când se ridică restricțiile și vom fi LIBERI din...

Reuniune de urgență! Când se ridică restricțiile și vom fi LIBERI din nou!

Europarlamentarii dezbat strategia anti-coronavirus

Parlamentul European s-a reunit  într-o sesiune specială pentru a discuta despre un răspuns comun al statelor membre ale Uniunii Europene la pandemia cauzată de virusul SARS-CoV-2.

La sfârșitul reuniunii online condusă de președinții Comisiei Europene şi Consiliului European, Ursula von der Leyen şi Charles Michel, eurodeputaţii urmează să adopte o rezoluţie prin care se cere o protecţie mai mare pentru cetăţenii UE în faţa crizei actuale, sporirea sprijinului pentru sistemele de sănătate din ţările membre şi o strategie uniformă de ridicare a măsurilor de urgenţă. Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, va anunţa rezultatele în cursul zilei de vineri.

Blocul comunitar a prezentat deja o foaie de parcurs conform căreia restricţiile impuse în statele UE pentru stoparea răspândirii noului coronavirus au fost necesare, dar ele au venit cu un preţ economic enorm şi nu pot dura la infinit, însă înaintea ridicării lor este nevoie să fie îndeplinite criteriile epidemiologice, să se asigure o capacitate suficientă a sistemului sanitar pentru a trata bolnavii şi o testare extinsă a populaţiei.

Comisia Europeană a mai recomandat ca eforturile de prevenire a răspândirii virusului să fie continuate prin campanii de sensibilizare care să încurajeze populaţia să menţină practicile solide de igienă şi distanţarea socială.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
759 afisari

1 COMENTARIU

  1. Foarte bine pus accentul pe ” liberi ”. Nenorociții planerari, gen Gates ș.a., vor să-și bată joc de noi, apoi să ne injecteze ca pe vite, să ne însemneze ca pe vite. Nu fiți proști, fraților, în mass-media ” mare ” ni se servește numai ce vor ei. Freeeedooooom!!! 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger