AcasăNewsReuniune a ambasadorilor NATO, la Bruxelles, dupa doborarea avionului rusesc

Reuniune a ambasadorilor NATO, la Bruxelles, dupa doborarea avionului rusesc

Ca urmare doborarii avionului militar rusesc, despre care oficialii de la Ankara sustin ca ar fi patruns fara voie in spatiul aerian turcesc, aspect negat din directia Kremlinului, incidentul din Turcia va fi analizat in cadrul unei reuniuni de urgenta a NATO.

Iar avand in vedere ca in incident a fost implicat un stat membru al Organizatiei tratatului Nord-Atlantic, Turcia, situatia este monitorizata constant de catre reprezentantii Aliantei. Iar, peste doar cateva ore, respectiv la 18 – ora Romaniei, va incepe „o intrevedere cu natura informativa”, din cate anunta BBC, a ambasadorilor statelor NATO, la Bruxelles.

Trebuie spus ca, in timp ce oficialii turci au anuntat ca ar fi trimis mai multe avertismente aparatului de zbor, in privinta a ceea ce au anuntat a fi incalcarea spatiului aerian turcesc, autoritatile rusesti sustin ca aeronava militara nu ar fi depasit perimetrul aerian sirian. Mai mult, potrivit BBC, in timp ce din directia Turciei s-a anuntat ca avionul rusesc ar fi fost doborat de aeronave F-16, partea rusa a precizat ca aparatul de zbor ar fi fost doborat de la sol.

sursa foto: captura youtube/Haber Turk TV

147 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger