AcasăNewsRețineri cu duimul în Turcia, după ce un trader de criptomonede ar...

Rețineri cu duimul în Turcia, după ce un trader de criptomonede ar fi fugit din țară cu 2 miliarde de dolari

Poliția, la ușa sediului platformei (sursa foto: yenisafak.com)

O operațiune de amploare a autorităților turce vizează ”evaporarea” a nu mai puțin de două miliarde de dolari din activele investitorilor, după ce directorul executiv al Thodex, o platformă de tranzacţionare a criptomonedelor, ar fi dat bir cu fugiții cu tot cu ele.

În acest caz s-au făcut deja percheziții la sediul central al Thodex, scrie presa turcă. Astfel de acțiuni au fost derulate în opt orașe, inclusiv la Istanbul, conform Anadolu, preluat de france24.com. Mai mult, poliția ar fi reținut 62 de persoane, în cauza vizând presupuse legături cu platforma respectivă, iar alte 16 persoane ar fi primit mandate de arestare, potrivit aceleiași surse.

(sursa foto: yenisafak.com)

Nu s-au făcut referiri exacte cu privire la motivele pentru care s-au luat aceste măsuri preventive.

Unde ar fi fugit șeful platformei

(sursa foto: yenisafak.com)

În schimb, s-a aflat că Faruk Fatih Özer, directorul executiv al Thodex, ar fi plecat zilele trecute în capitala Albaniei, Tirana, cu o aeronavă care a decolat de pe aeroportul din Istanbul. S-a și făcut publică o fotografie cu Fatih Özer, de la momentul în care se afla pe aeroportul din cel mai mare oraș al Turciei.

Platforma în cauză şi-a suspendat tranzacţiile pe nepusă masă, după ce a postat, miercuri, un mesaj prin care s-a anunțat că are nevoie de cinci zile pentru a gestiona o investiţie exterioară neprecizată. Pare-se că la acel moment, platforma ar fi deținut active valorând cel puţin două miliarde de dolari, venind de la un număr de 391.000 de investitori. Iar aceștia așteaptă acum soluții pentru a putea avea din nou acces la portofelele digitale.

author avatar
Andrei Coman
390 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger