AcasăNewsReteaua Gay: Directorul OTV ridicat si dus la Politie

Reteaua Gay: Directorul OTV ridicat si dus la Politie

Doru Iuga la CNA

Locuinta lui Doru Iuga, director la OTV, a fost perchezitionata timp de sase ore, iar acesta a fost ridicat pentru a fi adus pentru audieri la Politia Capitalei, unde se afla deja peste 20 de persoane, cercetate in cazul Retelei Gay. Pe langa acestia, mai sunt asteptati si alti suspecti sau martori ridicati in urma perchezitiilor din judetele Ilfov, Constanta, Maramures si Giurgiu. Majoritatea perchezitiilor s-au incheiat, insa in unele cazuri anchetatorii strang inca probe de la locuintele suspectilor.

Doru Iuga la CNA

Actiunea a fost declansata in urma constituirii unui dosar penal la Parchet vizand infractiuni de proxenetism si prostitutie masculina. Toate persoanele implicate in acest caz sunt barbati care aveau fie rolul de proxeneti, fie se prostituau, fie erau clienti. Unii dintre acestia erau proxeneti, dar se si prostituau, iar altii sunt suspectati inclusiv de racolare de minori si act sexual cu un minor.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, ca Doru Iuga, director de programe la OTV, ar fi unul dintre clientii Retelei Gay vizate in ancheta, el nefiind acuzat de proxenetism.

Pe de alta parte, Doru Iuga a declarat pentru Mediafax ca este doar martor in acest dosar.

Potrivit acelorasi surse, procurorii pot cere arestarea preventiva chiar si a clientilor retelei daca se va dovedi ca acestia au intretinut relatii sexuale cu persoane minore si aveau cunostinta de acest fapt.

Procurorii bucuresteni suspecteaza ca principalul client al retelei este un cetatean german. Potrivit acelorasi surse, din retea face parte si un cetatean roman stabilit de mai multa vreme in Germania. Pentru acesta, procurorii au in vedere solicitarea emiterii unui mandat de arestare preventiva in lipsa.

Doru Iuga mai este acuzat, alaturi de Dan Diaconescu, de implicare in actiunea de santaj privind berea Reeds. In august 2010, dupa ce a fost audiat la DNA, Iuga a precizat ca procurorii il acuza de implicare intr-un santaj de 25 de milioane de euro la adresa companiei Ursus. El a spus ca, din cele discutate in fata procurorului, ar reiesi ca banii ar fi fost ceruti prin intermediul Dianei Klusch, director Corporate Affair in cadrul companiei Ursus Breweiser.

Directorul de programe si-a sustinut atunci nevinovatia spunand ca nu a avut nici un fel de legatura cu ancheta jurnalistica si campania de presa derulata in 2009 de postul OTV impotriva berii Reeds produsa de compania Ursus. El a povestit ca, la un moment dat, oficiali ai companiei Ursus i-ar fi solicitat sa intervina in stoparea acestei anchete. Iuga a spus insa ca s-a intalnit cu persoane din compania Ursus carora le-a aratat ca nu poate interveni pentru stoparea campaniei de presa, declaratie sustinuta de avocatul lui.

 

author avatar
A.P. Redactor
1.156 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger