AcasăNewsReteaua fraudelor cu medicamente: Retete false pe numele pacientilor morti

Reteaua fraudelor cu medicamente: Retete false pe numele pacientilor morti

Interceptarile in cazul retelei de la Fundeni au scos la iveala faptul ca medicii acuzati ca au fraudat fondul pentru medicamentele bolnavilor de cancer furau din farmacia spitalului tratamentele care ii tineau in viata pe bolnavii internati la Institut, potrivit procurorilor.

Medicii acuzati in acest dosar scriau retete inclusiv pe numele unor pacienti care au murit tocmai pentru ca nu au avut medicamente. Noua dintre cei zece acuzati, inclusiv trei medici, au fost arestati preventiv.

Medicii Otilia Georgescu, Emilia Niculescu Mizil si Aristica Poenaru au ajuns dupa gratii, iar la termenul de ieri, procurorii au aratat ca „medicii din cadrul Spitalului Clinic Fundeni sustrageu medicamente indispensabile tratamentului si supravietuirii pacientilor bolnavi de cancer”. Totusi, pentru a nu atrage atentia, medicii mai dadeau medicamente si unor bolnavi internati.

O alta metoda era aceea de a le oferi pacientilor medicamentele necesare in spital, insa doctorii, in acelasi timp, scriau si retete pe numele lor. La audieri, in fata procurorilor, bolnavii nu si-au recunoscut nici scrisul si nici semnatura, noteaza digi24.ro.

Pacientii audiati de procurori au confirmat ca nu primeau atat de multe medicamente pe cat prescriau medicii.

„Pacienta: Doamna doctor, am primit o citatie catre Politia Capitalei.

Emilia Niculescu Mizil: Da, stiu ca au mai primit si la alti pacienti.

Pacienta: Si stati sa vedeti ca pe reteta scrie de o doamna care a ridicat medicamentele si eu nu o cunosc pe doamna aia si am spus ca nu o cunosc. Pe reteta scrisul dumneavoastra se vede, se vede numele meu.

Emilia Niculescu Mizil: Da, stai linistita, draga. Nu am facut nimic ilegal…”, se arata in referatul procurorilor

Imediat dupa ce politistii au inceput investigatiile, atat medicii cat si farmacistii au inceput sa isi stabileasca impreuna alibi si ce declaratii vor face.

Anchetatorii au stabilit ca reteaua a decontat ilegal 1100 de retete, toate emise intre anii 2008-2010. Prejudiciul se ridica la aproximativ 3,5 milioane de euro. Specialistii spun ca aproape 1.400 de pacienti ar fi putut beneficia de tratament gratuit din banii pe care aceasta filiera i-a decontat ilegal de la Casa de Asigurari de Sanatate.

Foto: adevarul.ro

author avatar
Alina Costache
341 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger