AcasăNewsRețeaua 5G Huawei, inamicul NATO

Rețeaua 5G Huawei, inamicul NATO

Șeful alianței nord atlantice a avertizat că Occidentul nu poate ignora ascensiunea Chinei şi că din acest motiv este important ca Regatul Unit să reanalizeze rolul Huawei în reţeaua sa 5G pentru a-şi asigura securitatea.

„Am încredere că guvernul britanic îşi va proiecta reţelele informatice într-un mod care să protejeze aceste reţele informatice şi care să asigure că Regatul Unit are reţele informatice 5G sigure. Cred de asemenea că este important să existe acum o nouă examinare asupra cum să se procedeze exact ca să se asigure acest lucru. China se apropie de noi, o vedem în Arctica, o vedem cum investeşte masiv în infrastructura critică din Europa şi vedem desigur China operând în spaţiul cibernetic. Prin urmare, nu este vorba de a desfăşura NATO în Marea Chinei de Sud, ci de a răspunde faptului că Beijingul este mai aproape de noi”, a spus Jens Stoltenberg la postul de radio BBC.

Ca parte a reevaluării relaţiilor cu China, Centrul Naţional Britanic pentru Securitate Cibernetică analizează impactul recentelor sancţiuni ale SUA în urma deciziei Regatului Unit, luate mai devreme în acest an, de a-i permite Huawei o participare la construcţia reţelei 5G. Dar pandemia de coronavirus, dezacordurile cu privire la Hong Kong şi iritarea preşedintelui american Donald Trump la adresa Chinei au determinat Regatul Unit să-şi revizuiască relaţiile cu Beijingul, comentează Reuters.În ianuarie, premierul Boris Johnson a acordat Huawei un rol limitat în rețeaua de telefonie mobilă 5G a Marii Britanii, frustrând Statele  Unite care vor să excludă gigantul chinez al telecomunicațiilor din comunicările viitoare ale Occidentului.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
161 afisari

1 COMENTARIU

  1. Măi Ștorfenberg. China, dacă dă drumul numai la bucătari, se pișă pe tot nato-ul tău.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger