AcasăNewsRomânia, groapa de gunoi a Occidentului! Ce nu e bun în SUA...

România, groapa de gunoi a Occidentului! Ce nu e bun în SUA și UE ajunge pe rafturile magazinelor de la noi

Clienţii români au ajuns să cumpere, din magazine, produsele pe care le refuză alţii. Aceste mărfuri sunt interzise în alte ţări. Pe listă se regăsesc unele dintre cele mai îndrăgite dulciuri ale copiilor: ouăle de ciocolată cu surprize.

Sunt interzise, de exemplu, în Statele Unite ale Americii din cauza pieselor din plastic din interiorul acestora, care sunt considerate un pericol pentru copii.

Ce produse refuzate de alţii găsim pe rafturi

Fiecare țară cu regulile ei! Cam asta putem spune când vorbim de produsele puse la vânzare de comercianți. România e un paradis al produselor care în alte țări sunt interzise.

Guma de mestecat, un produs disponibil la toate casele de marcat, chiar şi în alte ţări din Europa, însă, cu toate acestea, în Singapore e interzisă, cu excepţia gumei de mestecat care are un beneficiu terapeutic, cum ar fi renunțarea la fumat.

Seminţele de mac sunt interzise în Taiwan, Singapore, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite pentru că acestea intră sub incidența Legii Narcoticelor.

Un alt aliment interzis în Germania, India şi California este foie gras de raţă şi gâşte, dar pe care îl găsim în magazinele de la noi din țară.

Ultimul aliment de pe listă este laptele crud, care nu este permis să fie vândut în Canada, Scoția, Australia și multe state din SUA din cauza reglementărilor de igienă, care afectează și posibilii germeni din laptele crud.

S-a plafonat adaosul comercial la mâncare

Adaosul comercial la alimentele de bază va fi plafonat încă 60 de zile. Măsura prin care a fost limitat la maximum 5% adaosul comercial pentru unele produse alimentare urma să expire în 1 februarie.

Din lista actuală ar urma să fie scoase alimentele tradiționale de Crăciun, precum cozonac, bulionul, smântana, drojdia, margarina, dar şi carnea tocată, darvor rămâne alimentele de bază.

Vor rămâne, deci, primele 16 alimente de bază şi, de asemenea, ar putea fi adăugate pe această listă untul, gemul şi carnea de miel, potrivit unor surse guvernamentale.

author avatar
Andrei Ștefan
1.878 afisari

3 COMENTARII

  1. Guma de mestecat nu are nimic bun pt. sanatate, semintele de mac sint bune, mincam cind eram copil covrigi cu seminte de mac. Nu va luati dupa nebunia actuala a conducatorilor tarii, cind in Romania nu se mai cultiva canepa deloc!! Copil fiind faceam bici din canepa pt. colinde. Azi e interzis de la cultivare in Romania canepa!! Foie gras se facea di pasari indopate si sacrificate noaptea pe la ora 3.00 la Budapesta trimise cu avionul la Paris in ,,peroada” anilor 1960-2000. Criticii au zis sa fie intrezis din cauza brutalitatii sacrificarii pasarilor pt. acest ficat gras .Laptele crud (de vaca sau de capra) este aliment alcalin si nici un hiper/supermarket din Romania nu vinde lapte crud! Tocmai pt. ca este sanatos! Ci numa lapte fiert la ultra high temperature! UHT..Care-l face nociv pt. consum..Cum sa fierbi laptele la 800 grade Celsius? Am innebunit cu totii??Laptele se fierbe pina da in clocot si gata! Pt cei fricosi sa consume crud! Laptele fiert e aliment acid. Zerul este alcalin de asemenea.

    • Ai dreptate cu laptele, ar trebui pasteurizat la cel mult 70grade Celsius. Astfel incat sa mai pastreze si cateva enzime care fac laptele asimilabil in organism.
      Cine poate cumpara lapte crud are noroc pentru ca poate face singur acasa: unt, smantana, branza, iaurturi si kefir.
      Laptele omogenizat si pasteurizat la peste 70 de grade nu poate fi folosit pentru branza si alte produse lactate si nici sanatos pentru consum nu este.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger