AcasăNewsRomânia, groapa de gunoi a Occidentului! Ce nu e bun în SUA...

România, groapa de gunoi a Occidentului! Ce nu e bun în SUA și UE ajunge pe rafturile magazinelor de la noi

Clienţii români au ajuns să cumpere, din magazine, produsele pe care le refuză alţii. Aceste mărfuri sunt interzise în alte ţări. Pe listă se regăsesc unele dintre cele mai îndrăgite dulciuri ale copiilor: ouăle de ciocolată cu surprize.

Sunt interzise, de exemplu, în Statele Unite ale Americii din cauza pieselor din plastic din interiorul acestora, care sunt considerate un pericol pentru copii.

Ce produse refuzate de alţii găsim pe rafturi

Fiecare țară cu regulile ei! Cam asta putem spune când vorbim de produsele puse la vânzare de comercianți. România e un paradis al produselor care în alte țări sunt interzise.

Guma de mestecat, un produs disponibil la toate casele de marcat, chiar şi în alte ţări din Europa, însă, cu toate acestea, în Singapore e interzisă, cu excepţia gumei de mestecat care are un beneficiu terapeutic, cum ar fi renunțarea la fumat.

Seminţele de mac sunt interzise în Taiwan, Singapore, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite pentru că acestea intră sub incidența Legii Narcoticelor.

Un alt aliment interzis în Germania, India şi California este foie gras de raţă şi gâşte, dar pe care îl găsim în magazinele de la noi din țară.

Ultimul aliment de pe listă este laptele crud, care nu este permis să fie vândut în Canada, Scoția, Australia și multe state din SUA din cauza reglementărilor de igienă, care afectează și posibilii germeni din laptele crud.

S-a plafonat adaosul comercial la mâncare

Adaosul comercial la alimentele de bază va fi plafonat încă 60 de zile. Măsura prin care a fost limitat la maximum 5% adaosul comercial pentru unele produse alimentare urma să expire în 1 februarie.

Din lista actuală ar urma să fie scoase alimentele tradiționale de Crăciun, precum cozonac, bulionul, smântana, drojdia, margarina, dar şi carnea tocată, darvor rămâne alimentele de bază.

Vor rămâne, deci, primele 16 alimente de bază şi, de asemenea, ar putea fi adăugate pe această listă untul, gemul şi carnea de miel, potrivit unor surse guvernamentale.

author avatar
Andrei Ștefan