AcasăNewsRestructurări la Poșta Română: sunt afectați 1.000 de angajați / „E nedrept...

Restructurări la Poșta Română: sunt afectați 1.000 de angajați / „E nedrept ca ceilalţi oameni din Poştă care muncesc să le plătească salariile celor care nu reuşesc să producă”

Poșta RomânăRestructurări la Poșta Română: sunt afectați 1.000 de angajați / „E nedrept ca ceilalţi oameni din Poştă care muncesc să le plătească salariile celor care nu reuşesc să producă”

Poșta Română concediază 1.000 de oameni, care pot opta însă pentru a rămâne pe alte funcții în administrația centrală sau în operațional, a anunțat directorul general al companiei.

Asta nu înseamnă că oamenii îşi vor pierde locurile de muncă, ci doar că vor fi scoşi din birouri şi trimişi pe teren. Hotărârea a fost luată în condiţiile în care compania se confruntă cu o lipsă de aproximativ 400 de poştaşi la nivel naţional.

Șefii „care nu produc”, trimiși pe teren

„În procesul de restructurare pe care îl desfăşurăm acum intră toată administraţia centrală. Vorbim de, în jur, de 1.000 de oameni care vor intra în procesul de restructurare. Absolut toţi vor avea posibilitatea să rămână în cadrul companiei pe alte funcţii. Majoritatea pe funcţiile nou create din administraţia centrală, dar şi în operaţional”, a precizat Valentin Ştefan.

El a subliniat că, atât timp cât va conduce Compania Naţională Poşta Română, va exista acest sistem de evaluare şi modificare a structurii organizatorice, considerând că este normal ca acolo unde lucrurile nu merg să se facă modificări. Mai mult, directorul general al companiei a precizat că este nedrept ca oamenii care muncesc să plătească salarii celor care nu reuşesc să producă.

Deficit de poștași

„Cât timp voi conduce Poşta Română, va exista acest sistem de evaluare şi modificare a structurii organizatorice. Este normal ca în orice companie, acolo unde lucrurile nu merg, să intervii şi să le modifici. Fie că vorbim de fluxul administrativ sau de eficienţa unor manageri, acest mecanism legal de a modifica structura, de a muta oamenii de pe un post pe altul, va exista şi în Poşta Română. O companie privată, dacă ar avea un departament care ar pierde bani, nu ar ezita să modifice acest lucru. Asta trebuie să se întâmple şi la Poştă. Atunci când ai un departament care nu este eficient trebuie intervenit asupra lui.

Este nedrept ca ceilalţi oameni din Poştă care muncesc să le plătească salariile celor care nu reuşesc să producă. În realitate nimeni din companie nu trebuie să plece. Sunt locuri de muncă pentru toată lumea. Şi noi ne lovim de o lipsă a forţei de muncă.

Sunt foarte multe orgolii la mijloc. Sunt oameni care poate au fost în anumite funcţii, au avut anumite atribuţii 10, 20, 30 de ani, iar acum când trebuie să vadă realitatea şi anume că munca lor, în clipa de faţă, nu mai aduce plus valoare companiei… este o supărare”, a precizat Valentin Ştefan.

author avatar
Andreea Vlad
695 afisari

5 COMENTARII

  1. Primul refugiat de război ucrainean, angajat la Poșta …
    posta-romana.ro › stiri › primul-refugiat-d…
    posta romana refugiat ucraina de la .posta-romana.ro
    București, 18 aprilie 2022 – Poșta Română este, începând de astăzi, noul loc de muncă pentru o ucraineancă din Kiev, refugiată de război în România încă de …

    18 apr. 2022 — Femeia a fost director comercial la o companie din Ucraina, urmând să lucreze în domeniul serviciilor poștale internaționale.

    Primul refugiat ucrainean, angajat la Poşta Română
    › primul-refugiat-ucrainean-angajat-…
    18 apr. 2022 — Cu o bogată experienţă profesională acumulată în sectorul corporate din Ucraina, CA DIRECTOR COMERCIAL, noua angajată a companiei îşi va …

  2. Curățenie printre plimbătorii de hîrtii. Și așa trebuie făcut peste tot unde este statul șef.

    • hartiutzele alea au shtampila:

      -este/a fost un protocol intre Poșta Română
      parhetu lu generalu/ministeru lu Justitia
      că ca corespondentza aia sa nu mai fie SHTAMPILATA,
      maxtor a intrat pe fir.
      (s-a bagat pe fir)

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger