AcasăNewsRestructurare de iarna: Cristi Diaconescu ii trage scaunul lui Baconschi

Restructurare de iarna: Cristi Diaconescu ii trage scaunul lui Baconschi

Cristian Diaconescu

Debarasata de temele spinoase, gen reimpartirea teritoriala sau diminuarea numarului de parlamentari, si cu bisericutele de partid readuse sub acelasi stindard prin inscaunarea lui Blaga la sefia Senatului, Coalitia si-a regasit echilibrul si este gata de o remaniere.

Cristian Diaconescu a obosit de cand tot spera sa-i ia locul lui Theodor Baconschi

Operatiune care a trecut, din primavara si pana acum, atat prin faza de promisiune, cat si prin cea de amenintare. Dorita initial doar de Traian Basescu (care spera, intr- o prima faza, sa-l poata schimba inclusiv pe Emil Boc), remanierea este vruta acum si de pedelistii alarmati de caderea partidului in sondaje. “Trebuie sa recastigam increderea populatiei”, spun astazi democratii, cu gandul la alegerile care urmeaza. Cum bugetul, “insurubat” la maximum, nu lasa loc de pomeni electorale, tot ce se poate face deocamdata este o schimbare de “look” guvernamental. Adica o remaniere, in urma careia in Executiv sa apara figuri mai proaspete, dar tot sub comanda lui Emil Boc.

Cresc pretentiile UNPR-ului

Theodor Baconschi

De aici si pana la o noua lista “neagra” formata din ministrii democrati pusi pe faras va mai trece foarte putin timp. Pana sa se decida pedelistii ce si cum, iata insa ca partenerii lor uneperisti s-au apucat deja sa semnaleze, pe surse, care le sunt dorintele. In primul rand, UNPR se asteapta la parafarea rocadei de mult puse la cale la Externe, respectiv inlocuirea deloc performantului Theodor Baconschi cu progresistul Cristian Diaconescu. Ceea ce ar insemna ca UNPR s-ar alege cu doua ministere, cota arhisuficienta in opinia multora. Opinie neimpartasita insa si de liderii UNPR, care intentioneaza sa mai ceara un minister, se jura sursele. Dupa toate semnele, progresistii au pus ochii pe Agricultura, despre care se spune ca ar vrea sa o dea pe mana lui Valeriu Steriu – fost secretar de stat in ministerul condus astazi de Valeriu Tabara. Indiferent insa de ministerele care isi vor schimba stapanul, o remaniere nu poate avea loc inainte de adoptarea bugetului, ceea ce inseamna ca ea ar putea fi pusa sub bradul Guvernului taman de Craciun!

author avatar
Adelina Ionicel
377 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger