AcasăNewsRestrictiile impuse muncitorilor romani din Franta, anulate

Restrictiile impuse muncitorilor romani din Franta, anulate

(foto: realitatea.net)

Restrictiile impuse romanilor si bulgarilor pe piata muncii din Franta au fost anulate de Guvernul francez, acesta dorind si extinderea listei de meserii accesibile.

(foto: realitatea.net)

Guvernul franzez a anulat restrictiile de pe piata muncii din Franta impuse romanilor si bulgarilor, forul decizional anuntand totodata ca s-a modificat si lista de meserii la care pot aplica membrii celor doua tari.

Hotararea referitoare la restrictiile impuse romanilor si bulgarilor, ce a fost luata la o saptamana dupa reuniunea ministeriala care a avut loc pe 22 august in jurul premierului francez Jean-Marc Ayrault, a fost trimisa prefectilor, fiind semnata de sapte ministri sau ministri delegati francezi, informeaza RFI Romania.

In urma deciziei referitoare la restrictiile impuse pe piata muncii, patronii frnacezi nu vort mai fi nevoiti ca la angajarea unor muncitori din Romania ori Bulgaria sa plateasca taxa impusa in urma de un an, care este in cuantum de 800 de euro. In plus, si lista de meserii la care pot aplica membrii celor doua tari va fi extinsa „in curand, dupa consultarea cu partenerii sociali”, se precizeaza in documentul guvernului francez.

In cadrul anuntului referitor la restrictiile de pe piata muncii, guvernul francez a facut precizari si in legatura cu „cadrul in care se vor evacua taberele ilegale”, dar si „dispozitivul de coordonare care sa permita, in masura posibilului, gasirea de solutii in materie de scolarizare, sanatate, locuri de munca si locuinte” pentru respectivele populatii.

Conform documentului Guvernului francez se cere ca evacuarea taberelor sa se faca „respectand demnitatea acestor persoane aflate in dificultate sociala. Aceste populatii nu au beneficiat in trecut de respectul republican care li se cuvenea”.

author avatar
Ionut Zgimbau
473 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger