AcasăNewsRestricții relaxate de la 1 iunie. Andrei Baciu face anunțul mult așteptat...

Restricții relaxate de la 1 iunie. Andrei Baciu face anunțul mult așteptat de români!

Andrei baciuRestricții relaxate de la 1 iunie. Andrei Baciu face anunțul mult așteptat de români! / foto: Hotnews

Andrei Baciu, secretarul de stat căruia prim-ministrul i-a delegat atribuţiile interimare la Ministerul Sănătăţii, a anunţat că România ar putea scăpa de restricţii începând cu 1 iunie.

Relaxarea restricţiilor va fi posibilă în aproximativ două luni, mai exact pe 1 iunie, chiar de Ziua Copilului, a spus Andrei Baciu, la Antena 3.

„Este esenţial să le putem oferi tuturor pacienţilor din România, serviciile medicale de care au nevoie, pentru că vedem că acest virus are un impact extraordinar de mare şi practic, nu cruţă pe nimeni. Veşti bune ca urmare a acestor demersuri sunt că, totuşi, au fost identificate foarte repede câteva paturi suplimentare. În 2-3 zile au fost identificate şi operaţionalizate deja 12 paturi. Alte 73 de paturi au fost identificate şi se caută soluţii asfel încât să fie operaţionalizate cât mai repede şi toate aceste lucruri, la pachet cu ritmul accelerat cu care se desfăşoară vaccinarea”, a spus Andrei baciu.

„Practic, dau un trend care s-a stabilizat. Aproape că intră pe o fază descendentă, ceea ce este îmbucurător, pentru că uşor-uşor, putem să ne apropiem de orizontul pe care domnul premier l-a dat, 1 iunie, când putem să ne gândim la o ridicare a măsurilor şi la încă un pas mai aproape de o viaţă normală pe care o aşteptăm cu toţii, de foarte mult timp”, a mai spus Baciu.

Revenirea la normalitate de la 1 iunie

Premierul Florin Cîțu a anunțat la începutul lunii aprilie că revenirea la normalitate va începe cu data de 1 iunie. „E un prim pas”, a spus șeful Guvernului, precizând că multe dintre restricții vor fi relaxate, însă până atunci campania de vaccinare trebuie accelerată. Iar pentru asta a cerut o implicare a Bisericii în campania de vaccinare.

El a anunțat înființarea unui comitet interministerial care va pregăti momentul 1 iunie. „Aşa cum arată lucrurile, şi m-am asigurat că avem dozele necesare pentru vaccin, vom avea la sfârşitul lunii iulie 10 milioane de doze de vaccin. E important ca toată lumea să vrea să se vaccineze. Întâi trebuie să ne programăm şi apoi vom putea să vorbim de 10 milioane persoane vaccinate la sfârşitul lunii iulie, ceea ce clar arată 70% de persoane adulte şi putem vorbi despre redeschiderea economiei aproape în totalitate”, a spus el.

author avatar
Andreea Vlad
485 afisari

2 COMENTARII

  1. Baciu , scula de scula !,le ofera romanilor ce vor sa auda , desi la pamanyt sistemul de sanatate Baciu le da din gura pe toate , omul vrea sa prinda cheag la MS , canta si joaca dupa cum i se cere.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger