AcasăNewsRestrictii, joi, pe drumurile din judetele aflate sub COD PORTOCALIU de canicula

Restrictii, joi, pe drumurile din judetele aflate sub COD PORTOCALIU de canicula

In conditiile in care meteorologii au anuntat ca si joi vor fi mai multe judete afectate de arsita, oficialii din cadrul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) au dispus cateva masuri de restrictionare a circulatiei pe drumurile situate in zonele in care se anunta temperaturi maxime de circa 37-38 de grade. Totul, vederea protejarii covorului asfaltic.

Este vorba, insa, doar despre restrictii de circulatie valabile pentru vehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone si doar in cursul zilei de joi – de la pranz si pana seara, mai precis incepand cu orele 12 si pana la orele 20, anunta CNADNR.

Vizate de aceasta masura vor fi autovehiculele de mare tonaj ai caror soferi ar fi urmat sa le conduca pe drumurile nationale si autostrazile care strabat judetele Satu Mare, Arad, Bihor, Timis si Caras Severin, aflate, in decursul zilei urmatoare, sub incidenta unei avertizari COD PORTOCALIU de canicula.

E important de mentionat, insa, faptul ca de la aceasta masura fac exceptie mai multe categorii de vehicule de mare tonaj, printre ele si cele care transporta persoane, animale vii si produse perisabile de origine animala si vegetala, dar si vehicule care iau parte la interventii de urgenta sau care transporta echipamente de prim-ajutor ori care distribuie hrana si apa catre zone calamitate.

sursa foto: telegrafonline.ro

author avatar
Cristina Stefan
86 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger