AcasăNewsRestricții dure la penitenciare!

Restricții dure la penitenciare!

COVID -19, pe loc repaus și la deținuți!

Administrația Națională a Penitenciarelor  a comunicat, ieri, mai multe măsuri pe care le-a luat vis-a-vis de persoanele care se află în detenție. Gradienii vor avea un program special care îi va face să intre mult mai rar în contact cu persoanele care vin în vizită la penitenciare, iar deținuții nu vor mai putea părăsi celulele de detenție. Măsurile impuse sunt însă și mai drastice pentru cei aflați în spatele gratiilor.

COVID -19, pe loc repaus și la deținuți!

Măsurile impuse de directorul ANP Tiberiu Ungureanu, în urma stării de urgență impuse de coronavirus, a creat o adevărată revoltă atât printre persoanele aflate în închisori cât și printre cei care ar fi vrut să vină în vizită la cei încarcerați. Doar că măsurile de protecție s-au schimbat radical. Aparținătorii celor aflați în penitenciar nu mai pot aduce alimente și au nevoie de o adeverință sau o declarație pe propria răspundere că nu vin dintr-o țară străină sau nu au luat contact, înainte de intrarea în penitenciar, cu alte persoane suspecte de virus. Avocații sunt singurii care pot ajunge la ”vorbitor” dar și ei trebuie să respecte anumite proceduri de dezinfecție. Dar durerea mare pentru cei încarcerați este că li se închid ușile celulelor pentru că personalul este înjumătățit. Mai mult, se supendă total vizitele conjugale. Această decizie a stârnit furia multor deținuți care au creat o adevărată revoltă în anumite închisori.

Nu mai pot obține zile libere

Măsurile luate de ANP le interzice de acum pentru o perioadă nedeterminată celor din spatele gratiilor să mai exercite munci în afara penitenciarului. Comunicatul Administrației mai menționează că se suspendă permisiunile pentru permisiile din penitenciar, chiar dacă deținuții au acest drept emis de un judecător, datorită stării de urgență. Persoanele aflate în spatele gratiilor nu vor mai fi duse la instanțe iar în cazurile în care este necesară audierea într-un dosar acesta se va face prin videoconferință de la locul de detenție.

author avatar
Ramona Feraru
1.065 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger