AcasăNewsRestricţii de trafic pe A2. Până când este valabilă interdicţia

Restricţii de trafic pe A2. Până când este valabilă interdicţia

restrictii de traficRestricţii de trafic pe A2. Până când este valabilă interdicţia / FOTO: Mediafax

Vești proaste pentru șoferi! Se impun restricții de trafic pe Autostrada Soarelui (A2), pentru efectuarea unor lucrări de reabilitare a șoselei, transmite Centrul InfoTrafic din cadrul Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

Un sens va fi blocat complet, pe o porțiune de 10 kilometri, până pe 30 noiembrie. Circulația se va face pe o singură bandă, pe sensul spre Constanța. Potrivit Centrului Infotrafic, restricțiile au fost impuse miercuri după-amiaza pe autostrada A2 București-Constanța, între kilometrii 17 (loc. Cernica, județul Ilfov) și 27 (localitatea Brănești, județul Ilfov).

În această zonă traficul a fost deviat de pe calea 2 (sensul către București) pe calea 1 (sensul către litoral), unde se circulă pe câte o bandă pentru fiecare direcție. Măsura devierii se menține până la data de 30 noiembrie 2020 și se aplică pentru efectuarea unor lucrări de reabilitare a părții carosabile. „Șoferii care circulă pe Autostrada Soarelui sunt sfătuiți să sporească atenția și să reducă viteza în zona lucrărilor semnalizate.”, transmite Centrul Infotrafic.

Lucrările pe A2, suspendate în sezonul estival

Lucrările de întreţinere pe Autostrada A2 au fost suspendate în perioada 15 iunie-15 septembrie, ca să nu existe blocaje în trafic.

„În acest an, avem programate lucrări de întreţinere periodică, covoare asfaltice, îmbrăcăminte, reciclări etc pe 65 kilometri din cei 230 km Autostrada Soarelui Bucureşti-Constanţa. Până în acest moment, în 5 luni, am reuşit să finalizăm 33 km de lucrări de întreţinere pe acest tronson de autostradă în condiţiile în care nu a fost trafic. Eu le-am transmis foarte clar celor de la compania de drumuri că nu mai vreau să văd blocaje pe A2, cauzate de lucrările în plin sezon estival.

În consecinţă, în intervalul 15 iunie – 15 septembrie pe Autostrada Soarelui nu va exista niciun blocaj cauzat de lucrări de întreţinere la acest sector de drum. (…) Rămân circa 30 km la care se va interveni după 15 septembrie. Este anormal ca în sezonul estival compania de drumuri să execute lucrări pe A2”, declara ministrul Transporturilor, Lucian Bode, la începutul verii, la Digi24.

author avatar
Andreea Vlad
205 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger