AcasăNewsRestricții de circulație pe drumuri naționale, din cauza caniculei. Ce trebuie să...

Restricții de circulație pe drumuri naționale, din cauza caniculei. Ce trebuie să știe șoferii!

sursa foto: FAcebook/Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere

Valul de căldură și temperaturile caniculare ce afectează mai multe zone din țară aduc restricții de circulație, în primele zile din această săptămână.

Așadar e bine ca șoferii să țină cont de anunțul venit, luni, de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Se anunță restricții de circulație în intervalul 17-19 iulie, pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe drumuri naționale din mai multe județe.

Totul, în contextul în care meteorologii anunță temperaturi cuprinse în general între 37 și 39 de grade Celsius.

Restricțiile, ca urmare a avertizării meteo de caniculă

„Din cauza creșterii temperaturilor zilnice peste valoarea de 36 °C sunt necesare a se institui restricții de circulație pe drumurile naționale care tranzitează zonele sub avertizare de cod portocaliu.

Aceste restricții au la bază avertizarea meteorologică emisă de către ANM prin care se menționează că luni (17 iulie), în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și sudul Moldovei valul de caldură va persista, iar canicula se va intensifica. Valul de caldură și disconfort termic va persista marți (18 iulie) în regiunile vestice, sudice și sud-estice, iar miercuri și joi (19-20 iulie) în cele din jumătatea sudică a teritoriului. Se vor înregistra temperaturi în general de 37-39 °C.

Astfel, în perioada 17-19 iulie, intervalul orar 12:00 – 20:00, va fi restricționată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe drumurile naționale din județele Teleorman, Dâmbovița, Argeș, Prahova, Giurgiu, Ilfov, Olt, Dolj, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Arad, Timiș, Caraș Severin, Bihor, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași”, se transmite, luni, 17 iulie, pe pagina de Facebook a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Sursa citată precizează că pe sectoarele de drumuri expres și autostrăzi traficul se va desfășura în condiții normale.

Care sunt excepțiile

Vor exista și excepții de la această măsură ce vizează vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, între ele numărându-se vehiculele care asigură transportul de persoane sau de animale vii, vehiculele care participă la intervenții în caz de forță majoră, dar și transporturi apă îmbuteliată.

„Amintim conducătorilor auto că măsurile adoptate de CNAIR sunt dispuse în baza prevederilor articolului 44 alin. 2 și 3 al Ordonanței de Guvern nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările și completările ulterioare, potrivit cărora administratorul drumului poate interzice temporar circulația vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, drumurile naționale din județele afectate de codul portocaliu, cu excepția:
➖ Transporturilor de persoane;
➖ Transporturilor de animale vii și de produse perisabile de origine animală și vegetală;
➖ Vehicule care participă la intervenții în caz de forță majoră;
➖ Transporturi funerare;
➖ Transporturi poștale;
➖ Transporturi de echipamente de prim ajutor;
➖ Transporturi pentru distribuire de carburanți;
➖ Transporturi de mărfuri sub temperatură controlată;
➖ Transporturi pentru tractări vehicule avariate;
➖ Transporturi pentru distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate;
➖ Transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcție salubrizării;
➖ Transporturi apă îmbuteliată;
➖ Transporturi produse provenite din exploatări agricole;
➖ Transporturi militare implicate în exerciții multinaționale”, conform CNAIR.

De asemenea, reprezentanții Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță, totodată, că pe perioada restricțiilor vor fi exceptate atât utilajele proprii ale CNAIR, cât și utilajele închiriate de la firmele cu care CNAIR are contracte de lucrări în derulare.

author avatar
Andrei Coman
194 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ii doare la banana pe camionagii, am vazut ieri pe distanta Pitesti-Craiova dupa ora 13:00 zeci si zeci de camioane si basculante care mergeau pe drum fara nicio jena, iar pe tot traseul nu am vazut o masina de Politie sau pe cei de la ICSTR care sa-i controleze pe nesimtiti.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Cum vrea PSD să adune voturi de la fanii lui Florin Piersic. Marcel Ciolacu şi Alexandru Rafila, în vizită, la spital!

PSD-iştii Marcel Ciolacu şi Alexandru Rafila au mers în vizită la Florin Piersic (88 ani), internat la Spitalul Foişor din București. Şi au avut...

Veşti bune pentru românii care desfăşoară aceste activităţi profesionale. Ocupaţia lor se va calcula la vechimea în câmpul muncii

Conform unei propuneri legislative recent înregistrată la Senat, pentru care inițiatorii cer adoptarea în procedură de urgență, se prevede egalizarea tratamentului dintre contractul de...
proger