AcasăNewsRestricția pe care Florin Cîțu o laudă: „E una minoră, dar cu...

Restricția pe care Florin Cîțu o laudă: „E una minoră, dar cu succes”

politiaRestricția pe care Florin Cîțu o laudă: „E una minoră, dar cu succes”

Prim-ministrul Florin Cîțu a dezvăluit, miercuri, că specialiștii în epidemiologie au propus o restricție pe care el nu a vrut să o accepte. Premierul a precizat că interdicția de circulație după ora 22.00 va fi singura nouă măsură pentru români, cu scopul limitării răspândirii noului coronavirus.

Premierul a spus că se prelungește starea de alertă și că se va aplica doar interdicția de circulație noaptea, cu o oră mai devreme, de la ora 22.00 în loc de ora 23.00. Florin Cîțu a asigurat românii că această măsură va face diferența în privința evoluției pandemiei de coronavirus în țară și a dezvăluit ce altă restricție nu a vrut să accepte.

„Se prelungește starea de alertă, nu e cazul de noi restricții. Va fi adoptată măsura ca circulația după ora 22.00 să fie restricționată. Restricția aceasta va face diferența, veți vedea. Magazinele vor fi deschise până la 21.00. Au fost propuneri cu mai multe restricții, printre care închiderea mall-urilor în weekend. Propunerea a venit de la specialiști în epidemiologie. Nu am acceptat, nu mergem în direcția asta”, a spus prim-ministrul.

Limitarea circulației după ora 22.00, o măsură cu succes în alte țări

Premierul Florin Cîțu spune că limitarea circulației după ora 22.00 este o restricție minoră și una din cele mai blânde la nivel european.

„Ne uităm la ce fac celelalte țări, ele reduc timpul de circulație. România e una din cele mai permisive. În alte țări nu se iese după 18 seara. Este o măsură cu succes. Vom vedea cum va evalua. Succesul depinde de cum merge campania de vaccinare. Din momentul în care s-au relaxat condițiile în iarnă că depinde de noi să le respectăm, dar nu toți au înțeles. E o restricție minoră din punctul meu de vedere”, a declarat Florin Cîțu.

author avatar
Andreea Vlad
188 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger