A fost deschis recent în oraşul Cape Town din Africa de Sud şi, evident , are în meniu preparate obţinute exclusiv din insecte, în ton cu alte stabilimente culinare devenite tot mai populare în ultimii ani în tot mai multe ţări ale lumii.

„Insect Experience” este primul restaurant din Africa de Sud care serveşte astfel de feluri alimentare, a precizat chef Mario Barnard. Maestrul bucătar şi-a pornit afacerea, inspirat dintr-o călătorie pe care a făcut-o în Thailanda în urmă cu patru ani, când a fost când a trebuit să mănânce scorpioni fripţi şi insecte prăjite, asezonate cu usturoi şi mirodenii. Barnard s-a asociat cu un start-up local, Gourmet Grubb, care transformă larvele unei muşte – Hermetia illucens (musca soldat negru) – în pudră de proteine şi lapte, care pot fi apoi utilizate pentru a produce îngheţată obţinută din insecte. Şi asta nu e tot, clienţii pot încerca să guste din boluri cu insecte mici, inclusiv viermi de făină, dar şi din platouri cu insecte mai mari, precum viermii Mopane, care sunt deja consideraţi o delicatesă în anumite ţări africane. Meniul Insect Experience este completat cu ravioli din dovlecei şi larve de muşte soldat negru alături de sos de usturoi prăjit, ambele preparate fiind disponibile la preţuri de 50 de ranzi (3,28 dolari americani). Oamenii de ştiinţă afirmă că alimentele obţinute din insect(1900 de specii comestibile) reprezintă o resursă de hrană sustenabilă şi ieftină, care este bogată în proteine, fibre şi minerale. (R. J.)