AcasăNewsRestantierii de buna credinta scapa de „Politia Creditelor”

Restantierii de buna credinta scapa de „Politia Creditelor”

Radu Ghetea sustine ca restantierii constiinciosi merita a doua sansa

Bancherii vor sa relanseze creditarea, prin scoaterea de sub monitorizarea „Politiei Creditelor” a persoanelor care au restante mici la plata ratelor bancare.

Radu Ghetea sustine ca restantierii constiinciosi merita a doua sansa

Biroul de Credit, asa numita „Politie a Creditelor”, ii inregistreaza automat pe restantierii la plata creditelor. Din aceasta cauza, numerosi cetateni nu reusesc sa scape de acest „cazier” dobandit in urma intarzierii la plata ratelor. Potrivit statutului Biroului de Credit, stocarea datelor in sistem si afisarea lor in Raportul de Credit se fac pe o perioada de patru ani de la data achitarii ultimei rate restante sau de la data ultimei actualizari transmise de catre participanti (banci, societati de credit de consum, societati de leasing, societati de asigurari).

Clementa pentru constiinciosi

Presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB) si al CEC Bank, Radu Ghetea, vrea sa propuna reducerea perioadei de interdictie de patru ani, aplicata clientilor cu restante introdusi in Biroul de Credit. El sustine ca ar fi o masura justa, daca restantierii au motive obiective cauzate de criza financiara si au colaborat cu institutiile de credit la care au datorii. „Personal cred ca cei care au dat dovada de constiinciozitate, au colaborat cu banca, ar trebui sa poata beneficia de clementa”, a spus Ghetea. El a precizat ca va propune aceasta masura in Consiliul de Administratie al ARB, iar o decizie se va lua dupa consultarea BNR.

author avatar
Arpad Dobre
273 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger