AcasăNewsRepublicanul Mitt Romney i-a luat fata lui Obama

Republicanul Mitt Romney i-a luat fata lui Obama

Mitt Romney

Republicanul Mitt Romney, fost guvernator al statului Massachusetts, l-a luat pe Obama in preferintele electoratului, fiind creditat cu 49 la suta din voturi.Barack Obama a spalat onoarea democratilor cu 46 la suta din preferinte, conform unui sondaj de opinie efectuat de Rasmussen Reports. Acesta a scos in evidenta si faptul ca Romney este singurul dintre candidatii republicani care ar avea o sansa la alegerile prezidentiale de anul viitor. Mitt Romney, 64 de ani, om de afaceri, este la a doua incercare de a ajunge presedinte al SUA, candidand si in 2008. Atunci, Romney a fost invins in alegeri de senatorul John McCain.

Daca alegerile s-ar fi desfasurat acum, Mitt Romney l-ar fi invins pe Obama in cursa prezidentiala

Doar 24 la suta dintre cei chestionati impartasesc viziunile politice ale lui Obama, ceea ce reprezinta o scadere masiva fata de luna august a anului trecut. Se pare ca stratagema eliminarii teroristului nr.1 al lumii, Osama ben Laden, nu a avut rezultatul scontat. Era una din miscarile strategice pe care scontau consilierii sai de campanie. Conform sondajului, 49 la suta dintre americani dezaproba prestatiile sale politice.

Nici electoratul cu vederi democratice nu-l aproba pe Obama decat in proportie de 45 la suta. Si nici la capitolul investitori actualul presedinte nu sta mai bine: 61 la suta dintre acestia il considera pe Obama mult mai liberal decat ei! Per total insa, lupta nu e pierduta, pentru ca 54 la suta dintre votanti il considera pe Obama calificat sa conduca SUA.

author avatar
Adina Mutar
134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger