AcasăNews”Republica procurorilor” revine!

”Republica procurorilor” revine!

Ca regula, o hotarare judecatoreasca definitiva trebuie pusa in executare. Altfel, intreg sistemul de justitie devine iluzoriu. Dar aceasta decizie nu trebuie sa puna in pericol viata oamenilor si cu atit mai putin pe cea a minorilor.  Astfel, aceasta regula este valabila si in situatia in care hotararea judecatoreasca priveste un copil . ”Un minor, insa, nu este un obiect, un lucru ce sa poata fi „ridicat” si „predat” silit. Un copil este o persoana, si inca una vulnerabila, caruia statul ii recunoaste, pe langa drepturile fundamentale ale omului, si o serie de drepturi specifice, tocmai pentru protejarea integritatii sale fizice si psihice” scrie Dana Garbovan pe contul sau de socializare.

Dar, se pare ca ”republica procurorilor” se intoarce. Cu nesat si sarg acestia au decis sa falsifice documente  si sa puna la cale executarea unuei hotarari civile sub auspiciile unui mandat penal. Este vorba de cazul fetitei din Baia de Arama tarata de o procuroare care nu avea dreptul de a face acel gest, de a pune in executare o sentinta civila. Mai mult, politistii, mascati s-au aliat in acest demers si au executat, la ordin, asa cum le-a spus magistrata. In mijlocul strazii au tarat fetita si al luat-o cu forta de la cei care au crescut-o timp de sapte ani. Daca procurorii actioneaza in acest fel in mijlocul strazii cu o minora, se poate intelege de la sine ce se intampla in spatele usilor inchise, in birourile anchetatorilor. Este deja un ”modus  operandi”, si nici un procuror nu a platit din bani sai pentru abuzurile pe care le-a savarsit.

Un mandat aiurea

Mandatul de perchezitie domiciliara, in baza caruia procuroarea Maria Piturca a descins cu mascatii in casa asistentilor maternali din Baia de Arama, arata ca a fost emis ”in vederea strangerii probelor” si ca la respectiva adresa ”se presupune ca se gasesc bunuri sau inscrisuri cu valoare probatorie intr-o cauza penala”. Procuroarea a ridicat insa cu forta copilul de 9 ani pe nume Sorina. Magistrata a descins in casa din Baia de Arama in cadrul unei anchete penale vizand asistentii maternali la care statea Sorina, pe numele careia exista deja decizie civila definitiva privind adoptia de catre un cuplu din Statele Unite ale Americii. Ancheta penala este una, decizia civila este alta. Potrivit legii, deciziile civile se pun in executare de catre executori judecatoresti, nu de catre procurori. Problema reala este modalitatea in care procurorul investit cu o plangere penala a inteles sa efectueze acte de urmarire penala, luand cu forta minora din domiciliul in care aceasta locuia.  Lipsirea de libertate, ca infractiune, presupune in toate cazurile lipsa vointei persoanei de a se afla intr-un loc, ori este evident ca minora nu numai ca dorea sa stea in acea locuinta dar si s-a opus categoric preluarii ei.

Legaturi suspecte

In urma unor investigatii s-a dovedit ca judecatoarea Lucia Mariana Laloianu, cea care a dat-o spre adoptie pe Sorina, este sotia procurorului general al Parchetului Curtii de Apel Craoiva, Constantin Laloianu, care este seful direct al Mariei Piturca, procurorul care a luat-o vineri cu forta pe Sorina. Aceasta a decis ca fetita sa fie data in adoptie internationala familiei din SUA. Deci concret, judecatoarea care a semnat adoptia este sotia sefului direct al procurorarei care a luat-o cu forta pe Sorina si au tarat-o pe asfalt, iar mascatii nu s-au opus!

author avatar
Ramona Feraru
1.439 afisari

6 COMENTARII

  1. O reprezentanta #rezist. Nu are decat o rezolvare – DEMISIA. Dl Iohanis de ce nu a iesit cu nici un cuvant in acest scandal. Tace mâlc! RUSINE !!!!!

  2. Doamne !Suntem un popor de idioti cum spunea Petre Tutea. Oare din 20000 de avocati din Romania 6000 de magistrati si restul populatiei nu intelege nimeni unde suntem? Poporul roman este batjocorit pe banii lui de o mana de procurori , SRI-isti si politisti incompetenti si infractori.Cazul fetei care au pus-o sa-si scoata banii de la banca si de 9 luni probabil cineva se foloseste de ei = nu este nimic altceva decat TALHARIE cu premeditare, oricui i se poate intampla.Adica niste angajati ai statului care au acces la conturile noastre,ameninta angajatii unei banci sa te oblige sa scoti banii numerar, te asteapta in strada si sub asa zisa motivare aparent legala, te deposedeaza de bani, indiferent cum i-ai obtinut. Si sunt mii de cazuri de abuzuri, de ce? Pentru ca in Romania nimeni nu controleaza angajatii statului si in plus acestia nici nu raspund pentru faptele lor.Referitor la cazul de mai sus numai respectabila Dana Garbovan a vazut sau a iesit public sa spuna ca procuroarea nu avea de ce sa se atinga de copil.Nu cazul in sine conteaza ci abuzurile procurorilor. Si gresesc aici si avocatii corecti si judecatorii si procurorii corecti, pentru ca nu ies in presa sa spuna abuzurile si amenintarile la care sunt supusi.

  3. Ar fi fost necesara o luare de pozitie a mutului klaun, mai ales ca are experienta mare in domeniul adoptiilor!

  4. Inca nu realizati ca ,,colonia” trebuie condusa de acesti cavaleri ai dreptati care au puteri infinite. Si daca totusi ajung la o mascarada de judecata, se albesc intre ei. Restul e turma care rumega linistita.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger