AcasăNewsRepublica Moldova a suspendat relatiile cu atasatul militar rus la Chisinau

Republica Moldova a suspendat relatiile cu atasatul militar rus la Chisinau

Anatol Salaru, ministrul de externe moldovean, avertizeaza asupra actiunilor ce "sfideaza Republica Moldova"

Republica Moldova a suspendat orice relatii diplomatice cu atasatul militar al Rusiei la Chisinau, dupa ce acesta a participat la o parada militara prin care Tiraspolul a marcat 25 de ani de „independenta”, a anuntat ministrul moldovean al Apararii Anatol Salaru.

Anatol Salaru, ministrul de externe moldovean, avertizeaza asupra actiunilor ce "sfideaza Republica Moldova"

„Atasatul militar de la Ambasada rusa a primit o nota verbala de la Ministerul de Externe, dar si toate celelalte ambasade au primit aceasta nota”, a declarat ministrul. Prin aceasta nota, diplomatia moldoveana le sugera misiunilor diplomatice sa nu participe la parada militara de la Tiraspol. „Participarea lor va insemna un act neprietensc fata de tara noastra”, a spus Salaru ca avertiza nota. Ministrul a anuntat ca l-a informat pe presedintele Nicolae Timofti in legatura cu „sfidarea Republicii Moldova” si a adaugat ca asteapta ca atasatul militar al Ambasadei Rusiei sa-si ceara scuze in mod public sau sa fie rechemat. Tiraspolul a organizat miercurea trecuta o parada militara prin care a marcat 25 de ani de la „independenta” Transnistriei. Peste 2.000 de militari si 123 de vehicule militare au luat parte la parada, precizeaza portalul rus.

Juncker: Frontierele UE sunt inviolabile

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a avertizat miercuri ca “securitatea si frontierele” in statele membre ale Uniunii Europene sunt “inviolabile”, trimitand astfel un avertisment Rusiei ale carei actiuni in Ucraina ingrijoreaza tarile din estul Europei. “Tarile baltice, Polonia nu trebuie sa creada ca nu vom fi acolo daca, intr-un fel sau altul, securitatea si frontierele lor se vor afla in pericol. Avem obligatia de a proteja securitatea tuturor, daca este necesar”, a subliniat seful executivului comunitar, care a solicitat in mod repetat crearea unei armate europene.

author avatar
Tudor Borcea
119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger