AcasăNewsReprezentantii unui ONG atrag atentia: "Masinile BMW, Mercedes si Volkswagen consuma mult...

Reprezentantii unui ONG atrag atentia: „Masinile BMW, Mercedes si Volkswagen consuma mult mai mult decat ar trebui”

Intreaga industrie auto a intrat intr-un imens scandal, dupa ce reprezentantii Volkswagen au recunoscut ca au masluit rezultatele testelor de emisii poluante de-a lungul timpului.

Cei de la Volkswagen au recunoscut ca au masluit cu buna stiinta rezultatele inregistrate mai ales la masinile din SUA si Europa, rezultand astfel un grad mai mare de poluare decat permite legea.

Ulterior, si alti producatori auto au recunoscut ca au efectuat astfel de manevre.

Conform digi24.ro, bomba a venit insa luni, cand cei de la Transport&Enviroment, un ONG recunoscut la nivel mondial, au precizat ca exista numeroase modele de BMW, Mercedes si Volkswagen care consuma mai mult combustibil decat ar trebui si, astfel, produc mai multa poluare.

Cei de la Transport&Enviroment anunta ca, in urma testelor efectuate, s-a stabilit ca masinile consuma in realitate cu 40% mai mult combustibil decat la testele de laborator, un rezultat ingrijorator in conditiile in care in 2011 diferenta era de numai 8%.

Mai mult, exista modele precum Mercedes clasa A, C sau E unde diferentele sunt de peste 50%.

Cei de la Audi dau vina pe colaboratorii de la Volkswagen si recunosc ca au, in intreaga lume, peste doua milioane de masini echipate cu sistemul de pacalire a normelor de poluare instalat de cei de la Volkswagen.

Cei de la Volkswagen au peste 11 milioane de masini echipate cu sistemul respectiv si sunt obligati ca, pana la 7 octombrie, sa prezinte masuri pentru remedierea problemelor.

author avatar
Cristi Ionita
214 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger