AcasăNewsReprezentantii Ministerului de Interne au decis: Ungurii extremisti nu au ce cauta...

Reprezentantii Ministerului de Interne au decis: Ungurii extremisti nu au ce cauta in Romania!

Reprezentantii Ministerului de Interne au anuntat ca s-a decis ca mai multi cetateni maghiari sa fie interzisi pe teritoriul Romaniei.

Este vorba despre membrii a patru formatiuni politice considerate a fi extremiste. De departe cel mai cunoscut partid dintre cele patru este Jobbik.

S-a luat aceasta decizie dupa ce membrii Jobbik au provocat mai multe incidente in Tinutul Secuiesc. Conform romaniatv.net, reprezentantii MAI sustin ca membrii Jobbik si ai celorlalte formatiuni politice extremiste sa fie declarati indezirabili.

Situatia a devenit extrem de tensionata dupa ce Traian Basescu, presedintele Romaniei, a anuntat ca solicita emiterea unui act normativ prin care membrii Jobbik sa fie interzisi pe teritoriul Romaniei.

UDMR-istul Gyorgy Frunda este de parere ca interzicerea Jobbik nu este fezabila. Interesant este ca eurodeputatul Corina Cretu s-a declarat impotriva unei asemenea decizii precizand ca „decizia este una antieuropeana ce poate afecta cetatenii Romaniei aflati in strainatate si dreptul la libera circulatie in interiorul UE”.

Reprezentantii Jobbik sustin ca oficialii romani desfasoara un joc politic anti-maghiar.

sursa foto: RFI

author avatar
Cristi Ionita
257 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger