AcasăNewsReprezentantii Metrorex sunt fermi: "Este imposibil ca metroul sa circule non-stop!"

Reprezentantii Metrorex sunt fermi: „Este imposibil ca metroul sa circule non-stop!”

S-a anunțat programul circulației trenurilor de metrou în perioada Paștelui și în noaptea de Înviere (foto: metrorex.ro)

Zeci de mii de bucuresteni au semnat o petitie prin care solicitau ca metroul sa circule non-stop sau macar cu program prelungit.

(foto: metrorex.ro)

Multi dintre ei sustin ca metroul este cel mai rapid si sigur sistem de transport si se plang ca, lucrand in tura de noapte, i-ar avantaja ca metroul sa circule non-stop.

Totusi, reprezentantii Metrorex exclud posibilitatea ca programul metrourilor sa sufere modificari. Conform programului Metrorex, primele garnituri pleaca la ora 05.00, iar la 23.00 se incepe programul de retragere a garniturilor catre depouri.
Motivul pentru care Metrorex sustine ca nu se poate schimba programul de functionare este ca intre orele 00.00 si 04.30 se efectueaza diferite actiuni de revizie, intretinere si reparare a instalatiilor si constructiilor.

„Programul de circulatie a trenurilor de metrou pentru publicul calator este intre orele 05.00 si 23.00. Este imposibil ca metroul sa circule non-stop pentru ca, dupa ora 23.00, trenurile se retrag din circulatie. Pentru asigurarea in conditii de maxima securitate a transportului de calatori, in perioada noptii (in intervalul orar 00.00-04.30), se efectueaza un program de revizii, intretinere si reparatii a instalatiilor si constructiilor. Din acest motiv nu este posibila prelungirea programului de circulatie a trenurilor de metrou”, a fost mesajul transmis de sefii Metrorex, conform b365.ro.

author avatar
Cristi Ionita
403 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger