AcasăNewsReplica PSD la recentele declarații ale lui Iohannis în cazul Kovesi-CEDO: Azi...

Replica PSD la recentele declarații ale lui Iohannis în cazul Kovesi-CEDO: Azi președintele a prins curaj

Reacționând la spusele președintelui, ca urmare a recentei decizii luate de CEDO în cazul plângerii înaintate de către Laura Codruța Kovesi, după revocarea sa din fruntea DNA-ului, social-democrații, prin vocea purtătorului de cuvânt al formațiunii, senatorul Romașcanu, au invocat faptul că șeful statului a scos din nou țap ispășitor PSD-ul.

„Constatăm că nu trece o zi fără să fie campanie electorală pentru domnul președinte. În loc să se gândească la problemele românilor, la problemele economice, la ce trebuie făcut împreună cu Guvernul pentru relansarea economiei, domnul președinte a continuat să blameze vinovatul de serviciu, și anume Partidul Social Democrat”, a susținut Lucian Romașcanu.

Senatorul PSD a adus în discuție momentul anunțului venit de la Cotroceni, în vara lui 2018, în privința revocării Laurei Kovesi, dar și care ar fi, de fapt, constatarea CEDO în cazul fostei șefe DNA. „După ce a revocat-o pe Kovesi prin purtător de cuvânt, azi președintele a prins curaj și și-a adus aminte cine este de vină – și anume Partidul Social Democrat. Deciziile CEDO nu se comentează, la fel cum nu se comentează nici deciziile instanțelor românești, de orice nivel ar fi ele. Decizia CEDO a constatat doar că doamna Kovesi nu a beneficiat de cale de atac la decretul președintelui, lucru neimputabil vreunei instanțe din România. Dacă există vreo problemă legislativă, o vom corecta după ce vom vedea motivarea instanței”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, de la sediul partidului.

Ce spusese președintele

Reacția social-democraților a venit după ce Klaus Iohannis anunțase orele trecute, de la Cotroceni, că „astăzi, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis că doamnei Kovesi i-au fost încălcate drepturi fundamentale în urma deciziei Curții Constituționale a României de revocare a sa din funcția de procuror-șef al DNA” și că „o asemenea decizie a CEDO, fără precedent întrucât vizează chiar autoritatea care este garantul supremației Constituției, nu poate rămâne fără consecințe”.

În cadrul aceleiași declarații, președintele a atacat din nou PSD-ul. „Este evident că Parlamentul actual, în această configurație politică, dominată chiar de partidul care a patronat revocarea din funcție a doamnei Kövesi, a dovedit că nu este capabil să ia decizii pentru protejarea cetățenilor. Acesta este partidul care vreme de trei ani a făcut un scop din bulversarea întregului sistem judiciar, prin construirea unei legislații penale menite să-i protejeze pe infractori, și nu pe cetățenii onești. Timp de trei ani, prin acest proiect construit împotriva celor mai elementare reguli de funcționare a unei societăți democratice, PSD a orchestrat comisii peste comisii de anchetă, menite să discrediteze pe toți cei care ar fi putut să-i împiedice să-și atingă scopul. Nu mă aștept ca astăzi, când CEDO a hotărât că doamnei Kövesi i s-au încălcat drepturi fundamentale, PSD să se grăbească să înființeze o comisie parlamentară prin care să ancheteze de ce a fost posibil acest lucru.”, a conchis Klaus Iohannis.

669 afisari

5 COMENTARII

  1. Imbecililor, indivizi fără coloana vertebrala, putregaiuri ale societății, de unde aveți atâta tupeu sa mai ieșiți cu argumentați atât de puerile, ridicole, deranjante și pentru un copil din clasele primare? Masinatiunile, machiavelismul și presiunile imense făcute de la vârful structurii prin puscariasul de Dragnea și pana la otreapa aia de Tudorel Toader, le-ați uitat sau ați sperat ca romanii le vor uita? Ați frizat ridicolul atunci, îl frizat și acum. Dar ați omis și omiteti un lucru în mizeria în care colcaiti, romanii nu uita și nu iartă..

  2. peseeeedeul, peseeeeedeul, peseeeeedeul-alceva nu mai stie dulapul asta de la Sibiu! Ne-am saturat de prostiile lui si ale slugilor liberale!! Huooooo, demisia !!!!

  3. „Marele patrihot”,supermiltipenalul „cocotat la varful statului” ar fi trebuit suspendat de N ori pt.incalcarea grava a Costitutiei.Unde s-a mai pomenit un Presedinte de Tara cu zeci de Dosare penale la activ? Nici Mobutu Sese Secu Cucu Ngbendu Wa Za Banga nu avea atatea Dosare penale pe cap.Culmea,(vorba lui Iohanis),el si cu Kovesi,cu taica Lazar(pensie de 18.000 lei),marii lutatori anticoruptie,cu Dosarele sub pres,sunt Alba ca zapada,apreciati in UE si in SUA ?!Si acum ,dupa ce a mai facut inca o data Tara de ras,acuzandu-i ca un tembel iresponsabil,nominal pe Victor Orban,Prermierul Ungariei,si pe Ciolacu de tradare nationala in favoarea Ungariei,in birourile „secrete dela Parlament”,parca vad ca impotentii astia din Opozitie il lasa iar sa scape.In loc sa-l suspende si scape Tara de Diavol.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger