AcasăNewsReplica ministrului Justitiei dupa declaratiile sefei Inaltei Curti

Replica ministrului Justitiei dupa declaratiile sefei Inaltei Curti

Tudorel Toader, tratat cu refuz de floarea magistraților din CSM

Parerile recent exprimate de catre sefa Inaltei Curti de Casatie si Justitie pe tema revocarii fostei sefa a DNA-ului nu au ramas fara replica.

O zi a trecut de cand Cristina Tarcea facuse referiri la acest aspect, pana ce Tudorel Toader sa reactioneze, scurt, via Facebook, sub forma a doua intrebari. „Sa intelegem ca este normal ca un judecator de rang inalt sa faca politica ? Sa intelegem ca nu este normal ca un ministru sa critice un judecator dar este normal ca un judecator sa critice un ministru ?”, ar vrea sa afle oficialul guvernamental aflat in fruntea MJ, dupa ce sefa Curtii Supreme afirmase, la Realitatea Tv, ca „nu mi se pare normal ca un ministru al Justitiei sa sesizeze Curtea Constitutionala pe un aspect, pana la urma comun, al revocarii unui procuror-sef”. Mai mult, aceasta opinase ca procesul de revocare a fost „inadmisibil de politizat”.

Amintim ca Laura Codruta Kovesi a fost revocata din functie in 9 iulie, prin decret semnat de Klaus Iohannis, urmare a deciziei CCR.

437 afisari

3 COMENTARII

  1. Eu, drept sa spun, asteptam s-o trimita la origini, in campul arat de Dumbrava, a carei purtatoare de steag s-a devoalat. Asta a fost geloasa pe Codrutza si a iesit la drum sa-i ia titlul de „rusinea justitiei romane”, ca prea a luat aia toate ordinele si medaliile, poate vede si mutalaul cum a iesit ea cu pieptul dezgolit (sau, nu?!) sa-i repereze onoarea…si-i da si ei un ordin, o diploma, ca poate se pensioneaza si n-are ce arata nepotilor din lunga si pretioasa cariera in slujba adevarului si dreptatii (aaa, asta era din alt film, dintr-o tara ca o tara, madame Tarcea vine din negura stalinismului nestins si asa o sa intepeneasca…)

  2. Constituția României
    ARTICOLUL 126

    (3) Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie asigură interpretarea şi aplicarea unitară a legii de către celelalte instanţe judecătoreşti, potrivit competenţei sale.

  3. Pentru soluționarea sesizărilor de neconstituționalitate, avându-se în vedere și rolul ÎCCJ de apărător al legii stabilit și prin reglementările articolului 126, punctele 1 și 3, opinați că CCR ar trebui să solicite și o opinie argumentată din partea ÎCCJ ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger