AcasăNewsReplica lui Toader la declaratia lui Iohannis cu "superministrul"

Replica lui Toader la declaratia lui Iohannis cu „superministrul”

Victorie de orgoliu pentru ministrul Justitiei

Pana sa plece de la sediul Consiliului Superior al Magistaturii, dupa ce a fost prezent la sedinta de plen din prima parte a zilei de joi, Tudorel Toader a raspuns catorva intrebari ale presei.

Una dintre ele a vizat recenta declaratie a presedintelui Iohannis, care, vorbind despre motivarea deciziei Curtii Constitutionale, a facut referire la un „superministru”. Intrebat despre spusele sefului statului, Toader a raspuns scurt „a zis bine” si a ras, inainte de a se urca in masina cu care a plecat de la CSM.

Intr-o declaratie sustinuta la Cotroceni, zilele trecute, Klaus Iohannis a adus in trei randuri in discutie ideea unui „superministru”. „O alta intrebare care, evident, se pune in acelasi context: avem un nou super-ministru al justitiei? Avem un nou superministru al justitiei care decide si presedintele executa?! Fara sa se tina seama de avizul CSM? (…) lupta anticoruptie trebuie sa continue, procurorii trebuie sa fie independenti, in niciun caz nu pot fi controlati politic, nu putem sa avem un superministru care dicteaza Presedintelui ce sa faca”, spunea primul om in stat.

author avatar
Cristina Stefan
295 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger