AcasăNewsUPDATE: Legea privind repatrierea aurului BNR este constituțională

UPDATE: Legea privind repatrierea aurului BNR este constituțională

UPDATE: Legea care prevede repatrierea aurului Băncii Naţionale a României este constituţională. Judecătorii CCR au respins, miercuri, sesizarea Opoziţiei. Actul normativ urmează să meargă la preşedintele Klaus Iohannis, care va decide dacă va promulga sau nu legea.

Proiectul prevede repatrierea a 91,5% din aurul care se află acum la Banca Angliei, adică peste 55 de tone.

––

Curtea Constituţională dezbate, miercuri, sesizarea PNL şi USR pe proiectul legislativ iniţiat de Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae care prevede ca Banca Naţională a României (BNR) să repatrieze 91,5% din aurul depozitat de România în străinătate.

Liberalii au contestat în aprilie la CCR actul normativ iniţiat de parlamentarii PSD, Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae, care vizează limitarea rezervelor de aur ale ţării din străinătate.

Ludovic Orban, a precizat, la momentul sesizării, că PNL nu îşi doreşte ca aurul României să fie transformat în „ghiuluri şi inele„.

„Vom ataca la CCR legea privitoare la aducerea aurului în ţară. Dacă vă aduceţi aminte, ministrul Economiei, Bădălău, întrebat fiind ce o să faceţi cu aurul României, o să facem ghiuluri şi inele, asta a declarat domnul Bădălău”, a afirmat Orban.

De asemenea, liberalii şi reprezentanţii partidului condus de Dan Barna mai motivează că este eliminată pentru BNR posibilitatea de a decide şi menţine rezervele internaţionale prin stabilirea depozitelor de aur peste hotare, ceea ce afecteaz direct competenţa Băncii Centrale Europene.

author avatar
Emanuela-Andreea Pană
178 afisari

1 COMENTARIU

  1. Antonescu a fost instare sa depoziteze in conditii de siguranta tezaurul bancii nationale ,l-a ferit si de nemti si de rusi ,comnunistii care l-au impuscat au gasit ca rezerve 243 tone aur !!,Isarescu a dus aurul la Londra ca sa plateasca zeci de milioane de $ ca si cheltuieli de depozitare.
    Aurul dus la Londra orcand poate avea ceeasi soarta ca aurul dus la Moscova in 1917 !!.
    Politica proasta a lui Isarescu : a refuzat sa acumuleze in BNR mai mult de 103,7 tone aur ,azi pretul aurului este cotat cu 3-4 ori mai mult decat in 2005 !! de la 11-12 $ /gram la 40 $ /gram .De ce nimeni nu-l ia de guler sa-i arate usa ??.
    Cand Isarescu a imprumutat in 2009 20 miliarde euro si i-a tinut in BNR fara sa investeasca un leu i-a restituit in 2016 laudinduse ca a restituit imprumutul !!,dar n-a cuflat un cuvint de cei 318 milioane $ dobanzi platite !!. Nu se poate fara ISER ??,ori ne-am invatat
    sa fim mulsi si stm cafra pentru orcine si orcare !!.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger