AcasăNewsRepatriere cu probleme pentru militarii romani din Afganistan

Repatriere cu probleme pentru militarii romani din Afganistan

Militarii romani din Afganistan sunt nemultumiti de modul in care se face repatrierea, acestia trimitand o scrisoare presei in care se plang de cum sunt tratati de autoritati.

Militarii au trimis o scrisoare catre Realitatea TV in care spun ca, dupa incheierea misiunii din Afganistan, zborurile aeronavelor care trebuia sa ii aduca acasa au fost decalate cu patru zile, iar multi dintre ei au fost nevoiti sa renunte la bagaje.

„Au fost decalate toate zborurile cu patru zile si suntem inghesuiti cate 75 intr-un avion care are o capacitate mult mai mica. Au fost improvizate scaune in zona unde de obicei sunt incarcate bagajele. Din aceasta cauza nu avem voie decat cu un bagaj de mana”, reclama militarii Batalionului 20 Infanterie „Scorpionii Negri”, potrivit realitatea.net.

Acestia mai precizeaza ca le-a fost pusa la dispozitie o singura aeronava care va trebui sa ii aduca in tara pe toti. „Pentru ca trebuie sa ajungem acasa, cu totii, pana pe 18 iulie, si ne-a fost pusa la dispozitie o singura aeronava, suntem inghesuiti ca niste animale. Asa suntem tratati, acum, la final de misiune”, mai scriu Scorpionii Negri.

Ciclul de misiuni ale Romaniei in Afganistan se incheie prin retragerea celor 500 de Scorpioni Negri.

Deocamdata, Ministerul Apararii nu a raspuns solicitarii de a exprima un punct de vedere cu privire la reclamatiile militarilor din Afganistan, noteaza realitatea.net.

Foto: cugetliber.ro

author avatar
Alina Costache
425 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger