AcasăNewsRepartizare licee 2012: Uite la ce liceu ai intrat, conform edu.ro! ...

Repartizare licee 2012: Uite la ce liceu ai intrat, conform edu.ro!

Repartizare licee 2012: Elevii care au sustinut zilele trecute EVALUAREA NATIONALA 2012 vor afla la ce liceu vor invata, in urma repartizarii computerizate ce va avea loc, conform edu.ro, pe 14 iulie.

VEZI LA CE LICEU AI INTRAT FOLOSIND APLICATIA URMATOARE: REZULTATE EVALUAREA NATIONALA 2012

Metodologia in vigoare de repartizare la licee 2012,  ii informeaza pe absolventii de clasa a VIII-a ca inscrierea in clasa a IX-a, la invatamantul de zi, a absolventilor de gimnaziu (exceptand candidatii la licee/ clase pentru care se sustin probe de aptitudini, a celor care solicita inscrierea in invatamantul special si a celor care candideaza pe locurile speciale pentru romi) se face prin repartizare computerizata. Aceasta repartizare se face in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere si tinandu-se cont de optiunea elevului cu privire la filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv. de asemenea, conform edu.ro, aceasta repartizare se face in limita locurilor aprobate, prin planul de scolarizare, pentru unitatile scolare finantate de la bugetul de stat.

Daca apar cazuri in care doi candidati au medii de admitere egale in urma repartizare licee 2012 , acestia vor fi departajati folosind, in ordine, o serie de criterii, dupa cum urmeaza: media generala obtinuta la Evaluarea Nationala din clasa a VIII-a, media generala de absolvire a claselor a V-VIII. De asemenea pentru repartizarea la licee 2012, se va tine cont de nota obtinuta la proba de limba si literatura romana din cadrul Evaluarii Nationale, de nota obtinuta la proba de matematica din cadrul Evaluarii Nationale, nota obtinuta la proba de limba materna din cadrul Evaluarii Nationale, respectiv nota de la proba de verificare a cunostintelor de limba materna.

Cea de-a doua repartizare computerizata va avea loc in data de 23 iulie, iar cea de a treia pe 7 septembrie.

author avatar
eNational
7.144 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger