AcasăNewsRepartizare licee 2011: "Costache Negruzzi", crema Iasilor

Repartizare licee 2011: „Costache Negruzzi”, crema Iasilor

Camelia Gavrila, drectoarea Colegiului "Costache Negruzzi" din Iasi

Zece din cei 19 elevi din judetul Iasi care au obtinut media 10.00 la admitere au intrat la Colegiul „Costache Negruzzi” din municipiul Iasi, unitate unde s-au inregistrat si cele mai multe note maxime la bacalaureat din tara, respectiv cinci.

Camelia Gavrila, drectoarea Colegiului "Costache Negruzzi" din Iasi

La Colegiul „Costache Negruzzi” din Iasi au fost admisi in urma repartizarii computerizate zece elevi cu media 10.00, noua dintre acestia urmand cursurile de gimnaziu in cadrul aceluiasi liceu, scrie Mediafax.

Directorul colegiului „Costache Negruzzi” din Iasi, Camelia Gavrila, a declarat ca in acest an rezultatele scolii pe care o conduce au fost exceptionale, ea precizand ca inclusiv elevii selectati in clasa a V-a sunt foarte buni.

Potrivit Cameliei Gavrila, media de intrare la profilul real-informatica a crescut la Colegiul „Costache Negruzzi” cu 30 de sutimi fata de anul trecut.
Ea a spus ca procedura de selectie a elevilor in clasa a V-a in cadrul liceului, dar si competitia din toti cei patru ani de scoala reprezinta doua dintre principalele explicatii ale acestor rezultate foarte bune.

„Exista o competitie dura, iar de la an la an mediile de intrare cresc. Anul trecut, s-a intrat si cu 9.00, dar in acest an ultima medie este 9.38 la profilul real-informatic. Elevii sunt selectati foarte atent in clasa a V-a, iar triada elevi-parinti-profesori functioneaza foarte bine”, a afirmat Gavrila.

Catalina Branisteanu, unul dintre elevii admisi la acest liceu cu media 10.00, a spus ca nu a facut meditatii in clasele V-VIII, dar ca a muncit mult, dupa ce la simularile din timpul anului a obtinut note putin peste 9.00.

„A fost o ambitie, pentru ca nu am fost multumita. Luasem doar 9.20 la simulare, dar stiam ca pot mai mult. Vreau sa urmez medicina la Viena, parintii deja se intereseaza de conditiile de admitere acolo”, a afirmat Catalina Branisteanu.

Colegiul „Costache Negruzzi” din Iasi a avut cele mai multe medii de 10.00 si la bacalaureat, respectiv cinci.

Celelalte noua medii de 10.00 la admiterea in liceele iesene s-au inregistrat la Colegiul National – 5, Liceul Teoretic Harlau -2 si cate una la Colegiul „Emil Racovita” din Iasi si Colegiul „Mihail Sadoveanu” din Pascani.

Ministerul Educatiei a anuntat ca 163 de elevi au obtinut media zece la admiterea in clasa a IX-a, cele mai multe medii maxime fiind acordate in Iasi (19), Bucuresti (16), Dolj (10), Bacau si Mehedinti (cate 9).

 

1.185 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger