Cauta

Renumitul Chef Paul Oppenkamp reinventeaza bucataria la „The Artist”

Celebrul Chef de Cuisine Paul Oppenkamp a transformat inaugurarea restaurantului sau – „The Artist” – din Centrul Capitalei intr-un adevarat spectacol gastronomic.

Celebrul Chef de Cuisine Paul Oppenkamp a transformat inaugurarea restaurantului sau The Artist intr un adevarat spectacol

Chef de Cuisine Paul Oppenkamp a pornit intr-o noua aventura atunci cand s-a hotarat sa aduca gastronomia moleculara la noi si sa-si deschida propriul restaurant, „The Artist”, in Centrul Istoric al Bucurestilor. Si nu numai el.

Miercuri seara, la petrecerea de inaugurare a restaurantului lui Oppenkamp, lumea buna din Capitala si vedetele alese pe spranceana au degustat cateva dintre retetele revolutionare inventate de proprietarul restaurantului „The Artist”.

Opera si savoare

Lumea buna a Capitalei si a delectate simturile cu delicatesele inventate de Oppenkamp servite in linguri special concepute pentru bucataria moleculara

Au fost reinterpretari de opera si muzica anilor ’30, proiectii cu structuri, sfere si molecule pe cladirile din Centrul Vechi, iar chelnerii imbracati impecabil, parca amintind de o alta perioada, au servit invitatii purtand manusi albe.

Talentatul Chef international de origine olandeza a transformat texturile, aromele si preparatele in uimitoare sculpturi savuroase, iar ingredientele de cea mai buna calitate au fost combinate gratie creativitatii si imaginatiei intr-o revolutionara experienta gastronomica.

Preparate servite in linguri speciale

Pentru inaugurarea restaurantului de pe strada Tonitza, nr. 13, Paul Oppenkamp a  pregatit delicioase canapee-uri cu foie gras, sfere translucide cu trufe albe si negre, crochete de vita, sarmale din homar,  peach melba, trabucuri din ciocolata si cocktailuri moleculare din jeleu cu gust de marquerita si cosmopolitan. Toate preparatele au fost servite in linguri special concepute pentru bucataria moleculara.

Rosii cu gust de mozzarela

The Artist

Mare succes a avut si cocktailul „The Artist”. Invitatii de seama au fost incantati sa descopere sampania cu aroma de floare de colt si piper, cartofii prajiti din mamaliguta sau rosii cu gust de mozzarela si un altfel de sorbet de catraveti… Eprubetele care decorau mesele lui Paul Oppenkamp au imprastiat toata seara pe strada Tonitza  miros de lamaita, ca intr-o adaptare moderna a povestilor cu domni si domnite care se plimbau eleganti pe Calea Victoriei si nu isi imaginau poate ca o sa ajungem sa reinterpretam gastronomia si esentele scumpe de atunci…

Ultimele stiri

  • Caricatura Zilei
  • Horoscop 17 septembrie 2025 – Găsiți proporția corectă
  • Ilie Bolojan, mesaj tranșant: „Responsabilitate, nu jocuri politice!
  • Alege ce citești
  • Obiectul căzut peste o casă din Polonia nu era o dronă, ci o rachetă de la un F-16 polonez
  • Toto Dumitrescu, reținut. Fiul lui Ilie Dumitrescu, testat pozitiv la cocaină
  • Spionajul rusesc este legal în Austria
  • Întoarcem armele ca la 23 august ’44?
  • De ce companiile spațiale se luptă cu giganții apărării
  • Piața imobiliară râvnită de elita mondială. Cea mai mare concentrație de bogăție din lume
  • Exit mobile version