Cauta

Renumitul Chef Paul Oppenkamp reinventeaza bucataria la „The Artist”

Celebrul Chef de Cuisine Paul Oppenkamp a transformat inaugurarea restaurantului sau – „The Artist” – din Centrul Capitalei intr-un adevarat spectacol gastronomic.

Renumitul Chef Paul Oppenkamp reinventeaza bucataria la „The Artist” - Ziarul National
Celebrul Chef de Cuisine Paul Oppenkamp a transformat inaugurarea restaurantului sau, „The Artist”, intr-un adevarat spectacol

Chef de Cuisine Paul Oppenkamp a pornit intr-o noua aventura atunci cand s-a hotarat sa aduca gastronomia moleculara la noi si sa-si deschida propriul restaurant, „The Artist”, in Centrul Istoric al Bucurestilor. Si nu numai el.

Renumitul Chef Paul Oppenkamp reinventeaza bucataria la „The Artist” - Ziarul NationalMiercuri seara, la petrecerea de inaugurare a restaurantului lui Oppenkamp, lumea buna din Capitala si vedetele alese pe spranceana au degustat cateva dintre retetele revolutionare inventate de proprietarul restaurantului „The Artist”.

Opera si savoare

Renumitul Chef Paul Oppenkamp reinventeaza bucataria la „The Artist” - Ziarul National
Lumea buna a Capitalei si-a delectate simturile cu delicatesele inventate de Oppenkamp, servite in linguri special concepute pentru bucataria moleculara

Au fost reinterpretari de opera si muzica anilor ’30, proiectii cu structuri, sfere si molecule pe cladirile din Centrul Vechi, iar chelnerii imbracati impecabil, parca amintind de o alta perioada, au servit invitatii purtand manusi albe.

Renumitul Chef Paul Oppenkamp reinventeaza bucataria la „The Artist” - Ziarul NationalTalentatul Chef international de origine olandeza a transformat texturile, aromele si preparatele in uimitoare sculpturi savuroase, iar ingredientele de cea mai buna calitate au fost combinate gratie creativitatii si imaginatiei intr-o revolutionara experienta gastronomica.

Preparate servite in linguri speciale

Renumitul Chef Paul Oppenkamp reinventeaza bucataria la „The Artist” - Ziarul NationalPentru inaugurarea restaurantului de pe strada Tonitza, nr. 13, Paul Oppenkamp a  pregatit delicioase canapee-uri cu foie gras, sfere translucide cu trufe albe si negre, crochete de vita, sarmale din homar,  peach melba, trabucuri din ciocolata si cocktailuri moleculare din jeleu cu gust de marquerita si cosmopolitan. Toate preparatele au fost servite in linguri special concepute pentru bucataria moleculara.

Rosii cu gust de mozzarela

Renumitul Chef Paul Oppenkamp reinventeaza bucataria la „The Artist” - Ziarul National
„The Artist”

Mare succes a avut si cocktailul „The Artist”. Invitatii de seama au fost incantati sa descopere sampania cu aroma de floare de colt si piper, cartofii prajiti din mamaliguta sau rosii cu gust de mozzarela si un altfel de sorbet de catraveti… Eprubetele care decorau mesele lui Paul Oppenkamp au imprastiat toata seara pe strada Tonitza  miros de lamaita, ca intr-o adaptare moderna a povestilor cu domni si domnite care se plimbau eleganti pe Calea Victoriei si nu isi imaginau poate ca o sa ajungem sa reinterpretam gastronomia si esentele scumpe de atunci…

Ultimele stiri

  • Reguli simple să-ți protejezi locuința de Sărbători. Ce trebuie să faci ca să nu fii „călcat” de hoți
  • Start de sezon pentru pârtiile din România. Unde se poate schia și cât costă skipass-urile
  • Țara în care creditele ipotecare pe 50 de ani iau avânt. Debitorul trebuie să returneze creditul până la 80 de ani
  • Ce sancțiuni riscă cei care folosesc petarde și artificii de sărbători. Sunt interzise în România
  • Cum se calculează impozitul pe locuinţe în 2026. Cine va plăti cel mai mult
  • Tradiţii şi credinţe legate de solstiţiul de iarnă. Ce nu ai voie să faci în cea mai lungă noapte din an
  • Horoscop 21 decembrie 2025. Nu există loc pentru compromisuri. Astăzi este despre conștientizare
  • Sesizarea CCR, din nou la îndemâna președintelui: Nicușor Dan anunță o schimbare majoră de jurisprudență
  • Citrice destinate furajării animalelor, vândute în România ca produse de calitatea I: avertisment dur al ANPC FOTO
  • Taxa turistică de 10 lei, miza bugetară a Capitalei: Primăria estimează venituri de 15 milioane de lei
  • Exit mobile version