AcasăNewsRenumeratie incredibila pentru patronul Tesla

Renumeratie incredibila pentru patronul Tesla

Elon Musk este deja miliardar si detine 20% din actiunile Tesla, dar banul la ban trage

Constructorul american de automobile electrice a anuntat ca actionarii sai au aprobat o colosala remuneratie exceptionala pentru patronul Elon Musk:  56 de miliarde de dolari.

Elon Musk este deja miliardar si detine 20 din actiunile Tesla dar banul la ban trage

Reuniti in cadrul unei adunari generale la Fremont (California, sediul Tesla), actionarii au validat miercuri acest proiect de remuneratie, anuntat in ianuarie de catre consiliul de administratie dar denuntat de cabinetele specializate in consiliere, care au catalogat suma drept ”sideranta”. Cele 56 miliarde de dolari reprezinta performantele bursiere realizate de Tesla in ultimii zece ani. Partizanii acestei remuneratii cred ca aceasta il va obliga pe Elon Musk, antreprenor in multe domenii, sa ramana la comanda Tesla cel putin inca zece ani pentru a conduce firma in contextul actualei transformari din sectorul auto. Detractorii au fost de parere ca Musk (deja miliardar si actionar a 20% din capitalul Tesla) nu avea nevoie de aceasta renumeratie. ”Comparativ cu remuneratiile altor directori de firme din lume, suma este uluitoare”, a declarat cabinetul de consiliere a actionarilor Glass Lewis. ”Tinand cont de amploarea acestei remuneratii, estimam ca perderea va fi mare pentru actionari”, a reactionat Anne Sheenan, de la fondul de pensii californian CalSTRS, care detine 258.084 actiuni Tesla, evaluate la 80,1 milioane dolari.

Prime de 9656 de euro la Porsche

Cu rezultate anuale solide, constructorul german de masini sport a decis sa-si recompenseze personalul (23.000 de angajati), oferind fiecarui angajat o prima de 9656 de euro: 8600 pentru prestatii exceptionale si 700 de euro contributii la pensie. La aceasta se adauga o  prima de 356 de euro pentru a marca cea de-a 70-a aniversare a debutului marcii im versiuni sport. Porsche 356 fost primul model sport al constructorului din Stuttgart. Si BMW a anuntat prime de 9500 de euro pentru salariatii sai germani, in timp ce Mercedes a oferit 5700 de euro.

author avatar
Tudor Borcea
177 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger