AcasăNewsRenovarea pavilionului ars de la „Matei Balș” e aproape gata. Cum arată...

Renovarea pavilionului ars de la „Matei Balș” e aproape gata. Cum arată și când se redeschide – FOTO/VIDEO

matei balsRenovarea pavilionului ars de la „Matei Balș” e aproape gata. Cum arată și când se redeschide - FOTO/VIDEO

Se fac planuri pentru gestionarea valul 5 al pandemiei de Covid-19, generat, spun autoritățile, de varianta Omicron. O veste bună este că se va redeschide Pavilionul 5 al Institutului Matei Balș din Capitală, secția în care la finalul lunii ianuarie a izbucnit incendiul în urma căruia 21 de persoane au murit.

Lucrările au costat câteva sute de mii de euro. Banii au venit din resurse proprii ale spitalului și din sponsorizări, potrivit Digi 24.

Singura parte care a rămas nerenovată este parterul, adică locul unde a avut loc incendiul. Etajele 1, 2 şi 3 au fost complet renovate şi s-a schimbat întreaga instalaţie electrică. La etajul 1, lucrările sunt pe ultima sută de metri, iar zilele următoare vor fi montaţi şi senzorii de fum.

21 de morți în incendiul de la Matei Balș

Conducerea unităţii speră ca în luna ianuarie să redeschidă pavilionul în care pot fi internaţi aproape 100 de pacienţi. „Am schimbat toată instalaţia electrică, am schimbat cabluri, prize, lămpile sunt toate pe leduri – acum ni se cere de către ISU, trebuie să mai punem în capetele culoarelor uşi speciale de evacuare. Le-am cumpărat deja″, a declarat Cătălin Apostolescu, managerul Instititul „Matei Balş”.

Pavilionul în care erau internați pacienți cu SARS-COV-2 a luat foc în dimineața zilei de 29 ianuarie. În total, 21 de persoane au decedat în urma focului ori a complicațiilor apărute după ce au inhalat fum. Dosarul penal deschis in rem încă nu a fost soluționat.

author avatar
Andreea Vlad
151 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger