AcasăNewsRemus Truica, audiat la DIICOT

Remus Truica, audiat la DIICOT

Afaceristul Remus Truica, fostul sef de cabinet al premierului Adrian Nastase, este audiat joi la sediul din Bucuresti al DIICOT.

Truica trebuie sa dea explicatii in legatura cu dosarul creditelor frauduloase luate de la BRD. Afaceristul se afla sub control judiciar si este acuzat, in dosarul respectiv, de constituire a unui grup infractional organizat, abuz in serviciu, instigare la abuz in serviciu si complicitate la spalare de bani.

Procurorii au pus sechestru asigurator pe mai multe bunuri si conturi detinute de Truica si vor sa recupereze de la acesta circa 35 de milioane de euro.

Truica nu este nici pe departe singurul nume greu din dosar. Alaturi de el, s-au mai ales cu dosare penale Sorin Rosca Stanescu, fost senator, afaceristul Adrian Sarbu, patronul Mediafax Group, dar si fosti si actuali directori ai BRD.

Conform DIICOT, la sfarsitul anului 2007, la nivelul conducerii executive a BRD a fost initiat si constituit un grup infractional organizat in scopul acordarii de credite, cu incalcarea normelor de creditare, atat cele interne, cat si cele emise de BNR, unor persoane fizice si/sau societati comerciale, activitatea infractionala concretizandu-se in obtinerea unor importante sume de bani din savarsirea subsecventa a unor infractiuni de inselaciune.

Prejudiciul cauzat BRD in acest dosar se ridica la aproximativ 43,5 milioane de euro.

author avatar
Cristi Ionita
152 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger