AcasăNewsRemus contra Remus la Oltchim

Remus contra Remus la Oltchim

(foto: finantistii.ro)

Administratorul Hidroelectrica, Remus Borza, crede ca insolventa ar fi o sansa pentru Oltchim. Fostul sef al Privatizarii, Remus Vulpescu, respinge ideea si propune restructurarea combinatului.

Remus Borza (foto) nu crede in privatizarea Oltchim, in vreme ce Remus Vulpescu cere restructurarea combinatului valcean

Cei doi au admis insa ca situatia actuala de la Oltchim nu mai poate continua, iar societatea nu este privatizabila.

Remus Vulpescu

Remus Borza crede ca experienta insolventei de la Hidroelectrica ar putea fi aplicata si la Oltchim, dar sa nu se astepte nimeni la minuni. Remus Vulpescu spune ca sunt necesari pasi obligatorii pentru aducerea pe linia de plutire a combinatului valcean.

Solutii, conditii, proteste

Vulpescu e de parere ca la Oltchim trebuie elaborat un plan de restructurare, care apoi sa fie prezentat bancilor. Acestea sunt dispuse sa ofere un imprumut de 25 de milioane de euro, dar numai daca si guvernul obtine acordul de la Comisia Europeana pentru un ajutor de stat de 20 de milioane de euro. Sunt conditii greu de realizat, deoarece legislatia romana a preluat din legislatia UE prevederea conform careia ajutoarele de stat se acorda in mod exceptional si numai dupa aprobarea acestora de catre Comisia Europeana. Intrucat Oltchim nu este o companie absolut vitala pentru economia Romaniei, e putin probabil ca ajutorul de stat sa fie aprobat. Intre timp, angajatii combinatului au reluat protestele si sustin ca  Oltchim nu poate fi considerat repornit, deoarece in prezent functioneaza doar o sectie cu 100 din cei 3.300 de salariati existenti inainte de inchiderea activitatii.

author avatar
Adina Mutar
258 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger