AcasăNewsRemus Borza, noul consilier al premierului Dancila

Remus Borza, noul consilier al premierului Dancila

Remus Borza a primit o functie importanta in Guvern

Remus Borza are de acum o noua functie importanta. Acesta a fost numit, la sfarsitul saptamanii, in cea mai importanta pozitie pe probleme economice, Consilier pentru reforma si fiscalitate. Decizia premierului Viorica Dancila privind acordarea calitatii de consilier lui Borza a fost publicata deja in Monitorul Oficial.

Remus Borza a primit o functie importanta in <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagguvern title=Guvern data wpil keyword link=linked>Guvern<a>

Premierul spune, in decizia publicata, ca functia pe care o detine Remus Borza va fi una ”pro bono”. Pe de alta parte, proaspatul consilier a declarat ca in ”PSD este nevoie de oameni noi”. ”PSD are nevoie de o garnitura noua de comunicatori si ”nu se poate reinventa cu personaje precum Rodica Nassar, Octav Cozmanca, Mircea Geoana si Adrian Nastase”, a scris pe blogul sau deputatul Remus Borza, proaspat consilier onorific al premierului Viorica Dancila. Consilierul a spus si cateva nume de sociali democrati cu care PSD ar trebui sa iasa in fata. Borza mai crede ca ALDE va intra in disolutie. Pe de alta parte, amintim ca parlamentarul a ajuns deputat pe listele ALDE, insa a fost exclus din partid dupa ce a votat in 2017 impotriva motiunii de cenzura care a condus la caderea Guvernului Grindeanu. Acum este deputat independent.

Nume noi in politica

In schimb, Borza sustine ca trebuie adusi in lumina reflectoarelor: Gabriela Zoana, Gabi Zetea, Victor Negrescu, Alexandru Petrescu, Roxana Minzatu, Petre Gabriel, Alexandru Atanasiu, iar Catalin Ivan sa fie primit inapoi in PSD. Borza sustine ca dupa desfiintarea ALDE ”multi parlamentari vor lua calea pribegiei, intorcandu-se la izvoare: PNL sau PSD. Rezultatul catastrofal al ALDE ii invalideaza candidatura lui Tariceanu la presedintie. Practic Iohannis e sigur de cel de-al doilea mandat”, a afirmat Borza.

Cum s-au ”impartit cartile” in Parlament

Parlamentarul Borza a mai adugat ca dupa condamnarea lui Liviu Dragnea PSD a fost la un pas sa piarda si presedintia Camerei Deputatilor. ”Dupa o negociere fulger intre Ciolacu si Ponta privind recunoasterea grupului parlamentar Pro Romania a venit o lovitura de la partenerii de coalitie, respectiv de la oamenii lui Tariceanu, care au refuzat sa sustina si sa voteze candidatul PSD. Au urmat trei ore de suspans. Cum s-a ajuns la acest blocaj? In dimineata zilei de miercuri, Robert Cazanciuc, presedintele Comisiei juridice din Senat, a pus pe ordinea de zi cererea DNA de ridicare a imunitatii lui Tariceanu. Colac peste pupaza, votul din Comisie a fost favorabil inceperii urmaririi penale fata de presedintele Senatului. A trebuit sa vina Dancila in Parlament, sa-i dea asigurari lui Tariceanu ca in Plenul Senatului se va respinge cererea DNA” a scris Remus Borza pe facebook.

author avatar
Ramona Feraru
349 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger