AcasăNewsRemedii pentru un ten imbatranit

Remedii pentru un ten imbatranit

foto: https://pixabay.com/ro/photos/fat%c4%83-brunet%c4%83-model-machiaj-portret-2204622/

Nu am aflat cum putem opri timpul in loc, insa stim ce puteti face pentru a fi incantate atunci cand va priviti in oglinda. Pielea este un organ viu care se modifica odata cu trecerea timpului. De aceea, specialistii recomanda sa va ajustati metodele de ingrijire a pielii pentru ca pielea sa ramana sanatoasa si sa arate cat mai bine indiferent de varsta.

Dupa cum bine stiti, utilizarea produselor potrivite de ingrijire a pielii, cum ar fi crema antirid, poate tine departe pentru cat mai mult timp semnele de imbatranire, cum ar fi ridurile.

Folositi un produs delicat pentru a va curata tenul

Cand va curatati tenul la sfarsitul zilei, de obicei, folositi produse blande. Pielea tinde sa devina mai putin grasa si mai sensibila. De aceea, chiar daca inca va confruntati cu acnee, ar fi mai bine sa utilizati produse mai blande cu tenul.

Incercati produsele care contin acizi grasi esentiali pentru a oferi o hidratare majora si ceai verde pentru a anihila problemele provocate de radicalii liberi, compusii care ataca celulele.

In plus, este esential sa aplicati aceste produse folosind miscari blande, circulare. O curatare agresiva a tenului ar putea irita pielea deja sensibila si ar putea accelera imbatranirea, lucru total indezirabil.

Puteti incepe sa utilizati retinoizi

In timp, pielea incepe sa piarda din colagen, acea proteina esentiala care mentine pielea neteda si fara riduri. Din aceasta cauza, tenul poate capata un aspect sifonat. Potrivit expertilor, cea mai buna linie de aparare este sa folositi un retinoid, un derivat din vitamina A. Retinoizii trebuie aplicati de 2-3 ori pe saptamana si lasati sa-si faca efectul pe timpul noptii, pe masura ce pielea se obisnuieste cu acestia.

Cu toate acestea, nu folositi retinoizi in acelasi timp cu peroxidul de benzoil, o substanta folosita pentru tratarea acneei. Acest lucru trebuie evitat pentru ca peroxidul de benzoil poate oxida unii retinoizi, facandu-i mai putin eficienti.

Folositi creme de protectie solara adecvate

Pentru a va mentine pielea sanatoasa si pentru a preveni petele si decolorarea pielii care apar odata cu imbatranirea, este recomandat sa aplicati in mod regulat cremele cu un factor de protectie solara de 30 sau mai mare. Nu toate cremele cu protectie solara actioneaza la fel atunci cand vine vorba de netezirea tenului.

Din acest motiv, expertii sustin ca trebuie sa optati pentru o crema cu protectie solara mai hidratanta si sa evitati spray-urile si lotiunile care contin alcool pentru ca acestea pot irita si usca pielea. De asemenea, pentru a proteja colagenul din piele alegeti cremele cu protectie solara care contin antioxidanti.

Utilizati o crema de fata mai bogata

Glandele uleioase ale pielii isi pot diminua activitatea pe masura ce imbatraniti, motiv pentru care specialistii in cosmetica recomanda sa va hidratati bine pentru a reduce aspectul ridurilor.

Pentru a face acest lucru este suficient sa alegeti o crema de fata mai bogata care sa ajute la retinerea apei in piele. In plus, aplicati aceasta crema pe gat si pe partea superioara a trunchiului pentru a trata si acele zone.

Alegeti cele mai potrivite alimente

Felul in care arata corpul este influentat intr-o mare masura si de “combustibilul” pe care il folositi. Este important sa mancati alimente care hranesc pielea odata cu trecerea anilor. De exemplu, incercati, pe cat posibil, sa evitati alimentele care deshidrateaza, cum ar fi alcoolul. De asemenea, alimentele cu continut mare de zahar si carbohidrati pot imbatrani mai repede tenul in urma metabolizarii glucozei. In schimb, adaugati in dieta alimentele care contin proteine, cum ar fi carnea de peste, carnea slaba, fasolea si leguminoasele. Acestea pot contribui la producerea de colagen. In plus, pentru ca pielea sa se mentina tanara, specialistii recomanda sa consumati alimente bogate in vitamina C.

Rosiile gatite sunt bogate in licopen, un antioxidant important care poate lupta impotriva arsurilor solare si a altor probleme provocate de soare. Daca ati suferit mai multe arsuri solare de-a lungul vietii, iar petele au inceput sa-si faca aparitia pe piele, mancati cat mai multe rosii. Licopenul nu va elimina petele existente, insa poate ajuta la prevenirea altor probleme cauzate de expunerea la soare.

Luati suplimente

Poate o pastila sa restabileasca hidratarea intr-o piele imbatranita? Bineinteles ca poate! Acizii grasi omega-3 care se gasesc in anumite alimente, cum ar fi somonul, pot ajuta la mentinerea unei pieli hidratate si pot chiar sa intarzie procesul de imbatranire prin prevenirea ridurilor.

Daca nu mancati, insa, peste sau produse din peste, aveti la dispozitie uleiul de peste sau suplimentele cu ulei din seminte de in. Acestea va ajuta sa va mentineti pielea supla prin completarea lipidelor proprii ale pielii, care se diminueaza cu timpul. De asemenea, beneficiul este si mai mare pentru persoanele care au acnee, deoacrece acizii grasi au si actiune antiinflamatorie.

Cu toate acestea, consultati-va cu un medic inainte de a incerca orice fel de supliment.

Exfoliati-va tenul saptamanal

Pielea elimina celulele moarte in mod regulat, creand un nou strat la fiecare 28 de zile. Acest proces poate incetini in timp, provocand un ten cu aspect imbatranit. Pentru a indeparta aceste depuneri si pentru a avea parte de o piele mai stralucitoare, exfoliati-va tenul saptamanal.

Folositi un scrub cu particule rotunde pentru ca este mai putin iritant. Evitati produsele fabricate cu microbile de plastic pentru ca polueaza mediul si, atunci cand sunt eliberate in caile navigabile, pot fi ingerate de organismele marine.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
496 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger