AcasăNewsRelu Fenechiu, audiat la DNA

Relu Fenechiu, audiat la DNA

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a fost audiat ca martor, vineri dimineata, la DNA, in dosarul lui Valentin Preda, fost secretar de stat in minister, anchetat de Directie pentru scurgere de informatii.

Relu Fenechiu a ajuns la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), vineri dimineata, la ora 8.30, insotit de avocatul sau, unde a fost audiat ca martor in dosarul Valentin Preda. Potrivit Directiei, Preda a valorificat informatiile obtinute in scop personal sau in folosul unor persoane din anturajul sau, informeaza realitatea.net.

Preda a fost demis din functie, anul acesta, in luna februarie, de catre premierul Victor Ponta, dupa ce a fost ridicat de procurorii DNA.

DNA a inceput urmarirea penala fata de Raducu-Valentin Preda acuzat de complicitate la folosirea, in mod direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la asemenea informatii in legatura cu fapte de coruptie si infractiunea de detinere, in afara indatoririlor de serviciu, a unui document ce constituie secret de stat.

Audierea ministrului Fenchiu vine la numai o zi dupa ce acesta a anuntat incheierea negocierilor pentru privatizarea CFR Marfa. Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi seara, la Realitatea TV, ca va trebui intreprins un control care sa dezvaluie cum a ajuns CFR Marfa din 2007, cand avea profit, la pierderi de 400 milioane in patru ani.

„Daca nu intreprindem niciun demers pentru a vedea unde s-au dus banii si a gasi vinovati, inseamna ca cineva are ceva de acoperit”, a afirmat presedintele Senatului.

author avatar
Alina Costache
224 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger