AcasăNewsRelu Fenechiu, acuzat de abuz in serviciu in cazul "Transformatorul"

Relu Fenechiu, acuzat de abuz in serviciu in cazul „Transformatorul”

Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu s-a prezentat, joi dimineata, la sediul DNA, unde procurorii i-au adus la cunostinta schimbarea incadrarii juridice in dosarul „Afacerea Transformatorul”, din complicitate la abuz in servciu, la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave.

Relu Fenechiu

Procurorii l-au citat la sediul DNA pentru a-i prezenta lui Fenechiu schimbarea incadrarii juridice in acest dosar, ca urmare a finalizarii expertizei dispuse in cauza. Expertiza in dosar a durat aproape doi ani, relevand un prejudiciu deosebit de mare, ceea ce a impus schimbarea incadrarii juridice.

Initail, Fenechiu a fost acuzat alaturi de fostul ministru al Educatiei, Cristian Adomnitei, si alte trei persoane pentru complicitate la abuz in serviciu, in timp ce cinci directori de la Electrica Moldova erau acuzati de abuz in serviciu. Noua incadrare juridica este de abuz in serviciu cu consecinte deosbit de grave.

Totodata, procurorii au dispus punerea sub sechestru a unor imobile apartinandu-i lui Fenechiu. Acesta a stat aproximativ o ora in sediul DNA. Presa locala relata ca, in 2006, firmele lui Relu Fenechiu (SC La Rocca SRL, Fene Grup SA) ar fi cumparat cu 20 de miliarde de lei vechi zeci de trasformatoare pe care le-ar fi revandut societatii Electrica Moldova cu o suta de miliarde de lei vechi.

Alaturi de Fenechiu, in acest dosar este cercetat si fostul ministru al Educatiei, Cristian Adomnitei, informau surse judiciare. Astfel, la licitatia pentru transformatoare ar fi participat o firma a lui Adomnitei. Relu Fenechiu mentiona ca afacerea in legatura cu care este cercetat si despre care s-a vorbit, in contextul „Afacerii Transformatorul”, s-a desfasurat in perioada 1996 – 2000. El preciza ca „toate afacerile SC Fene Grup SA s-au desfasurat in conditii de transparenta si cu respectarea legislatiei in vigoare.

 

author avatar
Ciprian Purice
198 afisari

1 COMENTARIU

  1. electrica moldova este o firma cu capital privat,modelul enel,cu actionariat italian.relatiile contractuale intre doua firme private nu fac obiectul cercetarii de catre structura strutocamila.de ce nu or verifica firmele lu cocos care face zeci de drumuri,dintre care unul 190.000 ron/km,de parca ar fi pista de cosmodrom.pe generalul oprea care a prinit gradul de general,in mod ilegal si a fost promovat ca facea micii buni la drumetul din ghencea,aici bea constantin zamfir cu colegii de le statea limba pluta!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger