AcasăNewsRelu Fenechiu, 5 ani de inchisoare cu executare

Relu Fenechiu, 5 ani de inchisoare cu executare

Inalta Curte de casatie si Justitie l-a condamnat definitiv pe fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu la cinci ani de inchisoare cu executare, in dosarul “Transformatorul”. Aceeasi pedeapsa, de cinci ani de inchisoare cu executare, a primit-o si fratele acestuia, Lucian Fenehiu.

Deputatul PNL Relu Fenechiu are posibilitatea de a se preda la sectia de politie de pe raza domiciliului

Judecatorii instantei supreme au mentinut pedeapsa dispusa in 12 iulie 2013 de un complet de trei judecatori in cazul deputatului PNL Relu Fenechiu, pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata, acesta urmand sa execute cinci ani de inchisoare.

Fenechiu, incarcerat

La aceeasi pedeapsa au fost condamnati fratele fostului ministru al Transporturilor, Lucian Fenechiu, si Mihai Bogdan Damian. Ioan Turbatu, director general al Sucursalei de Intretinere si Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova in perioada 2002-2004, si Ion Marghidan, director general al aceleiasi institutii in perioada 2004-2005, au fost condamnati la cate sase ani de inchisoare cu executare, pentru abuz in serviciu in forma calificata. Petru Andronache, director comercial al SISEE Moldova in perioada 2002-2005, a primit o pedeapsa de sapte ani de inchisoare cu executare si cinci ani interzicerea unor drepturi, pentru abuz in serviciu in forma calificata. Instanta a mai dispus ca cei sase inculpati sa plateasca, in solidar, peste 5,7 milioane de lei, reprezentand daune materiale catre SISEE Moldova. Decizia instantei supreme este definitiva, cei sase urmand sa fie incarcerati.

author avatar
eNational
126 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger